НАЧАЛО Други

Настоящата крипто зима не е толкова страшна, според проучване на Coinbase

ноември 24, 2022 9:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Настоящата крипто зима не е толкова страшна, според проучване на Coinbase

Проучването е проведено преди срива на FTX и в него са взели участие 140 институционални инвеститори, за да опознаят текущите нагласи и перспективи по отношение на дигиталните активи от началото на настоящата крипто зима.

Проучването за перспективите пред дигиталните активи през 2022 г. показва, че над 60% от инвеститорите, които в момента инвестират в крипто, са увеличили алокациите си през последната 1 година, а едва 12% са ги намалили.

Според екипа зад проучването институционалните инвеститори продължават да имат дългосрочен поглед върху дигиталните активи въпреки понижаването на цените им. Също така 58% от инвеститорите биха увеличили алокациите си през следващите 3 години, а 59% от анкетираните използват или планират да използват подхода “купи и дръж“.

Въпреки широката вяра в криптовалутите едва 7.9% от анкетираните институционални инвеститори очакват, че цените на дигиталните активи ще се повишат през следващата 1 година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лайткойн (LTC): Ето защо алткойнът скочи с 30% за 24 часа


Участниците в проучването оценяват преди всичко спазването на регулаторните изисквания при избора на крипто партньор, следвани от доверие и сигурност. След имплозията на управляваната от Сам Банкман-Фрийд компания FTX, централизираните борси се помъчиха да докажат резервите си в опит да покажат прозрачност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.