НАЧАЛО Биткойн

Nasdaq вече започна да се подготвя за първия спот Биткойн ETF

септември 14, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq вече започна да се подготвя за първия спот Биткойн ETF

През последните месеци много компании подадоха заявления за спот предлагане на Биткойн в Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ.

Инерцията не показва признаци на забавяне, като на арената навлизат нови участници като Franklin Templeton. Джан Буи, ръководител на отдел “Американски акции и борсово търгувани продукти” в Nasdaq, подчерта в неотдавнашно интервю за Forbes, че индустрията на ETF е силно конкурентна.

Nasdaq работи в тясно сътрудничество с емитентите на ETF и различни участници на пазара. Освен това борсата е готова да действа бързо, след като получи зелена светлина. Буи коментира:

Конкуренцията е постоянна за най-добрите концепции, а в случаите, когато има сходни продуктови идеи, ключът е как да се ускори навлизането на пазара. Да бъдеш пионер има значителна тежест.

Макар че на пазара вече функционират няколко Биткойн ETF, базирани на фючърси, от съществено значение е да се помни, че цените на фючърсите са податливи на ефекта контанго, което може да повлияе на резултатите на фонда.

Следователно може да има случаи, когато те се разминават със спот цената. Освен това управлението на фючърсите изисква допълнителни усилия в сравнение със спот опцията. По текущи данни ETF Bitcoin Strategy на Proshares е отбелязал увеличение от 28.03% от началото на годината, докато BTC е поскъпнал с 58.04% за същия период.

Буи изказа мнение, че спот ETF за Биткойн потенциално би могъл да предложи по-рационализирана и привлекателна алтернатива на директните инвестиции в Биткойн. Освен това спот ETF може да функционира като инструмент за търговия и хеджиране. Правейки паралели с фючърсите, Буи обясни:

В случаите на стоков ETF, когато са налични както спот, така и фючърсна версия, сме склонни да наблюдаваме повече активи, гравитиращи към спот варианта.

Източник: Forbes

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.