НАЧАЛО Биткойн

Най-важното събитие за Биткойн ще изстреля цената повече от всякога

13.02.2024 11:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-важното събитие за Биткойн ще изстреля цената повече от всякога

Наближаващият четвърти халвинг на Биткойн предизвиква огромно вълнение, тъй като между настоящия момент и това значимо събитие има по-малко от 10,000 блока.

Grayscale, известна фирма за управление на активи и доставчик на BTC ETF, подчерта, че предстоящото халвинг събитие, насрочено за 2024 г., ще отбележи отклонение от предишните събития. Според техния анализ, този конкретен халвинг има потенциала да изстреля Биткойн до безпрецедентни висоти.

Майкъл Джао, представляващ Grayscale, размишлява върху очакваното въздействие на халвинга на Биткойн в доклад, публикуван на 9 февруари 2024 г. Прозренията на Джао сочат, че продължаващите блокчейн иновации и положителните корекции в пазарната структура са на път да поддържат, ако не и да увеличат, стойността на Биткойн.

За да се осигури контекст, халвинга на Биткойн се случва приблизително на всеки четири години, след добиването на всеки 210,000 блока. Въпреки че миньорите са изправени пред 50% намаление на приходите си от възнаграждения, преобладава оптимизмът по отношение на потенциала за цялостна рентабилност и възнаграждения, подхранван от очакваното увеличение на цената и употребата на BTC, особено в САЩ.

Представителят на Grayscale отбеляза:

“В допълнение към очевидното въздействие върху предлагането, пламенното вълнение около халвинга на Биткойн се корени в тяхната историческа корелация със скоковете в стойността на Биткойн.”

Джао отбелязва още в доклада, че въвеждането на спот Биткойн ETF представлява нов, стабилен източник на търсене. “С наближаването на халвинга през 2024 г. Биткойн не просто издържа, а претърпява еволюция”, добавя той.

От момента на писане на статията до халвинга остават едва 9,799 блока.

Понастоящем Биткойн се търгува на цена от малко над $50,000 след 18% скок на за последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Едуард Сноудън с изненадваща прогноза за Биткойн

В неотдавнашни дискусии в социалните мрежи Едуард Сноудън намекна за значителни развития в сектора на криптовалутите през 2024 г.

29.02.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.