Home

Най-тежкият икономически срив тепърва предстои според икономист

17.06.2024 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-тежкият икономически срив тепърва предстои според икономист

В неотдавнашно интервю за Fox News Digital, Хари Дент, финансов автор и икономист предупреди, че "балонът на всичко“, надут от безпрецедентните стимули, все още не се е спукал и може да доведе до катастрофа, по-голяма от Голямата рецесия.

Дент цитира, че този настоящ балон, поддържан от икономическите стимули, не прилича на никой друг, който сме виждали. “Вечното заливане на икономиката с допълнителни пари може всъщност да подобри цялостната икономика в дългосрочен план. Но това ще се види едва когато този балон се спука“, отбеляза Дент.

Той подчерта, че този 14-годишен балон, който е в противовес на обичайните пет-шестгодишни цикли, е на път да се превърне в дълбока рецесия.

Тъй като фондовият пазар отбеляза ръст – S&P 500 с 4.8%, Nasdaq с 6.9%, а Dow Jones с 2.3% за май – Дент остава скептичен. Той прогнозира сериозни спадове: S&P 500 с 86%, Nasdaq с 92%, а технологичният гигант Nvidia с 98% от върховите си стойности.

Анализаторът прогнозира и предстоящ срив на пазара на недвижими имоти, при който цените на жилищата може да се върнат на нивата от 2012 г. Той спомена масовата собственост върху жилища и спекулациите, особено в страни като Китай и Япония, като показатели за неустойчив пазар.

Дент твърди, че предупрежденията му се основават на исторически модели и икономически реалности:

Много други балони в историята просто не са имали този мащаб. Защо? Никога не сме осъзнавали силата, която централните банки могат да имат, печатайки пари от въздух.

Той препоръчва преместване на капитали от акции в по-безопасни облигации, предлагайки Биткойн като възможна бъдеща инвестиция, независимо от неговата нестабилност. В крайна сметка обаче анализаторът вярва, че ще има още един срив, който ще остави зад себе си всички излишъци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.