НАЧАЛО Други

Най-лошото тепърва предстои, предупреждава Майкъл Бъри

януари 3, 2023 7:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-лошото тепърва предстои, предупреждава Майкъл Бъри

Ако погледнем назад, 2022 г. не беше най-добрата година за пазара на криптовалути и основната причина за това беше макроситуацията на традиционните пазари.

С растящата инфлация финансовият регулатор в САЩ нямаше друг избор, освен да одобри по-строга парична политика, задушавайки всеки рисков инвестиционен инструмент и сривайки криптопазарите.

Майкъл Бъри, популярен инвеститори и хедж фонд мениджър, смята, че 2023 г. няма да бъде по-различна.

Според него инфлацията е достигнала своя връх, но това не е последният връх на целия този цикъл. През новата година ще станем свидетели на още по-нисък или евентуално отрицателен индекс на потребителските цени – или по-конкретно през втората половина на 2023 г. Такъв драстичен спад ще предизвика рецесията, която всички очакваха миналата година.

За съжаление на криптовалутите и другите рискови активи, Бъри очаква още един инфлационен скок. Ако анализаторът е прав, пазарът няма да има друг избор, освен да се изправи пред поредната вълна от натиск заради скока на основния лихвен процент.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, регулациите ще смачкат алткойните! – Робърт Кийосаки


Поглеждайки назад към прогнозите на други консервативни финансови анализатори, става ясно, че Бъри не е единственият, който вярва в предстоящото влошаване на макроикономическата ситуация във финансовата сфера. За съжаление, корелацията между S&P 500 и Биткойн (BTC) достигна абсолютен връх през 2022 г., което на практика направи дигиталното злато зависимо от представянето на индекса.

Подобна висока корелация между двата инструмента обаче не бива да изненадва инвеститорите. След подема през 2021 г. значителна част от институционалните инвеститори придобиха експозиция към пазара на криптовалути и по-специално към Биткойн. Тъй като макроикономическите условия се влошиха за рисковите активи, институциите започнаха да продават рисковите си активи, включително Биткойн, създавайки огромен натиск върху целия пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене