НАЧАЛО Биткойн

Купувайте Биткойн, регулациите ще смачкат алткойните! – Робърт Кийосаки

януари 2, 2023 8:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Купувайте Биткойн, регулациите ще смачкат алткойните! – Робърт Кийосаки

Авторът на книгата "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки каза, че купува още Биткойн (BTC) на сегашните цени.

Той приписа решението си на факта, че криптовалутата се търгува около дъното на мечия пазар.

Биткойн може да устои на регулации

Кийосаки твърди, че за разлика от алткойните, Биткойн вероятно ще успее да избегне удара на регулаторите, ако те решат да го притиснат.

Въпрос: Инвестирате ли в Биткойн?

Отговор: Да, инвестирам. Много съм развълнуван от Биткойн. Защо? Защото Биткойн е класифициран като стока, подобно на златото, среброто и петрола. Повечето крипто токени са класифицирани като ценни книжа и регулациите на SEC [Американската комисия по ценни книжа и борси] ще смажат повечето от тях. Купувам още BTC.

Кийосаки е оптимист и по отношение на пазарите на благородни метали. Той прогнозира покачване на златото и среброто през 2023 г., като призовава за скок от съответно 108% и 213%, потенциално предизвикан от срив на фондовия пазар.

Открих, че цената на златото е една и съща в целия свят. Предвиждам, че през 2023 г. среброто ще достигне $75, а златото – $3,800…

Станах луд по среброто през 1964 г. Разглеждах една монета и видях меден оттенък по ръба. Бях само на 17 години, но знаех, че ни прецакват чрез парите ни. Тогава не знаех, че правителството на САЩ нарушава закона на Грешъм, според който фалшивите пари изтласкват златото и среброто.

Законът на Грешъм гласи, че надценените законни валути ще изтласкат от обращение подценените законни валути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои сектори в крипто се представиха най-зле? – Arcane Research


Кой е Робърт Кийосаки?

Той е американски бизнесмен, инвеститор и автор. Известен е най-вече с книгата си „Богат татко, беден татко“, която е публикувана през 1997 г. и оттогава се превръща в бестселър. 

В книгата се коментира финансовата грамотност и се застъпва за идеята, че традиционното образование не подготвя адекватно хората за успех в света на финансите. Кийосаки е автор и на няколко други книги за финансите и е разработил поредица от образователни игри и материали по темата.

След като завършва колеж той служи в морската пехота, а след това започва да работи на различни позиции в сферата на продажбите и маркетинга. През 80-те години на миналия век започва собствен бизнес, който в крайна сметка се проваля. След това започва да инвестира в недвижими имоти и в крайна сметка постига успех като инвеститор и бизнесмен в тази сфера. В допълнение към работата си като автор и инвеститор Кийосаки се занимава и с благотворителност и подкрепя различни каузи, включително финансово образование и грамотност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене