НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост

ноември 2, 2022 10:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост

След като секторът на криптовалутите възвърна пазарната си капитализация от $1 трилион, оптимизмът сред крипто инвеститорите и експертите се завърна.

Това важи поне що се отнася до водещия актив на индустрията – Биткойн (BTC), който демонстрира устойчивост през последните дни.

Както се оказва, най-голямата криптовалута регистрира значителна устойчивост на цената и значителен отлив от криптоборсите въпреки неблагоприятното развитие на традиционните пазари, според анализ на Кристиан Палуши, експерт в платформата за криптоанализ CryptoQuant, публикуван на 31 октомври.

crypto

Според Палуши тези негативни макромодели включват кризата с ликвидността на облигационните пазари, както и трудностите, обхванали сектора на недвижимите имоти, в очакване на предстоящото повишаване на лихвения процент на Федералния резерв и доклада за пазара на труда в САЩ. 

Освен това той обясни, че:

Вярвам, че следващите няколко дни ще бъдат полезни за разбиране на посоката на пазарите на акции, а предвид тясната корелация – и на пазара на криптовалути. Добавяме и напрежението на геополитическия фронт, като Русия преустанови сделката за пшеницата след атаките срещу Севастопол.

Накрая Палуши заключи, че пазарът ще остане динамичен и волатилен, и „ще видим дали при такъв сценарий Биткойн ще има сили да пробие съпротивата при $21,000.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Предстои ли голямо движение през ноември?


Експертът по крипто търговия Rekt Capital отбеляза на 1 ноември, че „новото месечно затваряне на BTC е достигнато и то затвърждава връщането на BTC в макро диапазона ~$20,000-$23,300“, добавяйки, че „може да се наложи BTC да се потопи в краткосрочен план до ~$20,000 за опит за ретест“, за да потвърди напълно връщането си в горния диапазон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене