НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост

02.11.2022 10:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост

След като секторът на криптовалутите възвърна пазарната си капитализация от $1 трилион, оптимизмът сред крипто инвеститорите и експертите се завърна.

Това важи поне що се отнася до водещия актив на индустрията – Биткойн (BTC), който демонстрира устойчивост през последните дни.

Както се оказва, най-голямата криптовалута регистрира значителна устойчивост на цената и значителен отлив от криптоборсите въпреки неблагоприятното развитие на традиционните пазари, според анализ на Кристиан Палуши, експерт в платформата за криптоанализ CryptoQuant, публикуван на 31 октомври.

crypto

Според Палуши тези негативни макромодели включват кризата с ликвидността на облигационните пазари, както и трудностите, обхванали сектора на недвижимите имоти, в очакване на предстоящото повишаване на лихвения процент на Федералния резерв и доклада за пазара на труда в САЩ. 

Освен това той обясни, че:

Вярвам, че следващите няколко дни ще бъдат полезни за разбиране на посоката на пазарите на акции, а предвид тясната корелация – и на пазара на криптовалути. Добавяме и напрежението на геополитическия фронт, като Русия преустанови сделката за пшеницата след атаките срещу Севастопол.

Накрая Палуши заключи, че пазарът ще остане динамичен и волатилен, и “ще видим дали при такъв сценарий Биткойн ще има сили да пробие съпротивата при $21,000.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Предстои ли голямо движение през ноември?


Експертът по крипто търговия Rekt Capital отбеляза на 1 ноември, че “новото месечно затваряне на BTC е достигнато и то затвърждава връщането на BTC в макро диапазона ~$20,000-$23,300”, добавяйки, че “може да се наложи BTC да се потопи в краткосрочен план до ~$20,000 за опит за ретест”, за да потвърди напълно връщането си в горния диапазон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.