НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост

ноември 2, 2022 10:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост

След като секторът на криптовалутите възвърна пазарната си капитализация от $1 трилион, оптимизмът сред крипто инвеститорите и експертите се завърна.

Това важи поне що се отнася до водещия актив на индустрията – Биткойн (BTC), който демонстрира устойчивост през последните дни.

Както се оказва, най-голямата криптовалута регистрира значителна устойчивост на цената и значителен отлив от криптоборсите въпреки неблагоприятното развитие на традиционните пазари, според анализ на Кристиан Палуши, експерт в платформата за криптоанализ CryptoQuant, публикуван на 31 октомври.

crypto

Според Палуши тези негативни макромодели включват кризата с ликвидността на облигационните пазари, както и трудностите, обхванали сектора на недвижимите имоти, в очакване на предстоящото повишаване на лихвения процент на Федералния резерв и доклада за пазара на труда в САЩ. 

Освен това той обясни, че:

Вярвам, че следващите няколко дни ще бъдат полезни за разбиране на посоката на пазарите на акции, а предвид тясната корелация – и на пазара на криптовалути. Добавяме и напрежението на геополитическия фронт, като Русия преустанови сделката за пшеницата след атаките срещу Севастопол.

Накрая Палуши заключи, че пазарът ще остане динамичен и волатилен, и “ще видим дали при такъв сценарий Биткойн ще има сили да пробие съпротивата при $21,000.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Предстои ли голямо движение през ноември?


Експертът по крипто търговия Rekt Capital отбеляза на 1 ноември, че “новото месечно затваряне на BTC е достигнато и то затвърждава връщането на BTC в макро диапазона ~$20,000-$23,300”, добавяйки, че “може да се наложи BTC да се потопи в краткосрочен план до ~$20,000 за опит за ретест”, за да потвърди напълно връщането си в горния диапазон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.