НАЧАЛО Други

Най-големият производител на Биткойн автомати става публична компания

август 26, 2022 18:25 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-големият производител на Биткойн автомати става публична компания

Bitcoin Depot, най-големият доставчик на Биткойн автомати (битомати) в света, според данни от Coin ATM Radar, разкри, че възнамерява да стане публична компания чрез сделка за сливане с дружество със специална цел за придобиване (SPAC).

Според прессъобщение от четвъртък базираният в Атланта, САЩ доставчик на битомати е постигнал окончателно споразумение за SPAC сливане със GSR II Meteora (GSRM) в сделка на стойност $885 милиона, която ще позволи на фирмата да стане публична компания.

След като сделката бъде финализирана, официалното име на компанията ще бъде Bitcoin Depot Inc. и тя ще се търгува на NASDAQ под символа „BTM“.

Ръководният екип на Bitcoin Depot и съветът на директорите на GSRM единодушно одобриха сливането и се очаква то да приключи до първото тримесечие на 2023 г. Характерът на бизнес комбинацията изисква тя да подлежи на одобрение от регулаторните органи и заинтересованите страни, както и на други стандартни условия за приключване.

Сделка за $885 милиона

Очаква се новосъздадената компания да има стойност на предприятието след сделката от $755 милиона заедно с „приблизителна стойност на собствения капитал от $885 милиона от внасянето на до $170 милиона в парични постъпления от сделката“, се казва в съобщението за пресата.

Нетните постъпления, набрани от сделката, ще се състоят от до $321 милиона в кеш, държани в доверителната сметка на GSRM и ще бъдат използвани за поддържане на оборотния капитал на Bitcoin Depot, за осъществяване на придобивания и за мащабиране на платформата и пакета от продукти.

Компанията е първоначално основана през 2016 г. и в момента е най-големият доставчик на криптомати в Северна Америка, с над 7,000 локации.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase ще добави нано Етериум фючърси


Според нейния главен изпълнителен директор и основател Брандън Минц това ново партньорство ще помогне на Bitcoin Depot да разшири обхвата си, „така че възможно най-много хора да имат достъп до криптовалута, за да контролират собствените си пари и да извършват по-лесни и прости финансови транзакции“.

Развълнувани сме от многобройните възможности за растеж и вярваме, че публичното листване повишава способността ни да се разширяваме и развиваме, за да постигнем целта си да предоставим удобен и сигурен начин за закупуване на криптовалута.

Въпреки слабостта, наблюдавана на пазара на криптовалути през последните десет месеца, компанията е успяла да продължи да се разраства, според Минц, който каза: „Всъщност в момента се справяме фантастично, независимо от пазара“. Толкова добре, че Минц сигнализира, че Bitcoin Depot възнамерява да се стреми към придобивания, след като приключи публичното предлагане.

От страна на GSRM съизпълнителният директор Гъс Гарсия коментира, че очаква с нетърпение да подкрепи „мисията на Bitcoin Depot да свърже тези, които предпочитат да използват пари в брой, с по-широката, дигитална финансова система“.

„Със своя значителен отпечатък на BTM, ключови стратегически взаимоотношения и богато на функции мобилно приложение, ние вярваме, че Bitcoin Depot е добре позициониран да се възползва от силно фрагментирания пазар на битомати както в страната, така и в чужбина“, каза Гарсия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене