НАЧАЛО Биткойн

Най-добрите филми за Биткойн, които да изгледате

ноември 29, 2022 21:07 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-добрите филми за Биткойн, които да изгледате

С развитието на крипто сектора документалните филми за Биткойн (BTC) стават все по-популярни, тъй като много хора искат да научат повече за актива. 

При наличието на толкова много различни филми обаче е трудно да се разбере кои от тях наистина си струва да се гледат. Съдейки по отзиви и техния рейтинг в популярната платформа за оценка на филми – IMDb Ви предоставяме списък с 7 от най-добре оценените продукции.

The Rise and Rise of Bitcoin

Ако искате да знаете всичко за Биткойн, това е документалният филм за Вас. Създаден е през 2014 г. и е режисиран от Никълъс Мрос. Продукцията разглежда изчерпателно историята и бъдещето на най-популярната криптовалута в света.

The Rise and Rise of Bitcoin обхваща всичко от първите дни на актива, когато той се използваше предимно от наркодилъри и престъпници, до днешния си статут на легитимна инвестиция и средство за peer-to-peer транзакции. Става въпрос още за някои от най-големите имена в Биткойн света включително разработчици, инвеститори и предприемачи.

Magic Money: The Bitcoin Revolution 

Режисирания от Тим Делмастро документален филм от 2017, който изследва възхода на Биткойн. Включващ интервюта с някои от най-големите имена в света на финансите и технологиите, филмът разглежда отблизо начина на функциониране на BTC и потенциала му да преобърне световната финансова система.

Филмът включва още интервюта с експерти в областта, включително разработчици, инвеститори и финансови анализатори, които обсъждат потенциала на актива и други криптовалути, както и рисковете и предизвикателствата, свързани с тази нова технология.

Banking on Bitcoin 

Този документален филм от 2016 г. е за развитието и социалното въздействие на BTC. Той изследва историята на актива и потенциала на блокчейн технологията да преобърне традиционната банкова система. Също така проследява историите на някои от първите хора, които са се занимавали с Биткойн като Чарли Шрем, който стартира една от първите Биткойн борси.

Като цяло филмът обхваща и възхода на Биткойн от неговото начало и потенциалът на актива да разруши традиционната банкова система.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Bitcoin: The End of Money as We Know It

Това е друг документален филм от 2015 г., който изследва историята и бъдещето на парите, като се фокусира по-специално върху Биткойн. Филмът включва интервюта с различни експерти по темата, включително икономисти, финансови анализатори и разработчици на актива.

Продукцията започва с проследяване на историята на парите – от бартера до фиатната валута. След това разглежда настоящата финансова система и проблемите с нея, като например дълга и инфлацията. Мнозина смятат, че филмът доказва способността на BTC да бъде решение на подобни проблеми.

Bitcoin: Beyond the Bubble (2018)

В този филм Тим Делмастро изследва историята и бъдещето на Биткойн и криптовалутата като цяло. Създадената през 2018 г. продукция включва интервюта с някои от водещите фигури в света на Биткойн, включително инфлуенсъра Роджър Вер, предприемача Чарли Шрем и разработчика Гавин Андресен. Те споделят своите истории за това как са се захванали с Биткойн, в какво вярват и какво според тях е бъдещето на актива.

Филмът обхваща и някои от по-спорните аспекти на BTC, като например използването му в незаконни пазари като Silk Road, но не взема страна по този въпрос, а представя справедливо и двете страни на спора.

Като цяло се смята за интересен и информативен документален филм, който дава представа както за положителните, така и за отрицателните аспекти на BTC.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн (BTC): Fidelity започнаха да откриват сметки за търговия на дребно


Cryptopia: Bitcoin, Blockchains, and the Future of the Internet 

Cryptopia е документален филм от 2020 г., който изследва историята и бъдещето на актива. Филмът също проследява произхода на Биткойн от създаването му през 2009 г. през ранните му дни, до днешния му статут на глобален феномен. Той включва интервюта с някои от най-влиятелните фигури в общността, включително ранни осиновители, разработчици и инвеститори.

Чрез тези интервюта продукцията предлага задълбочен поглед върху това какво е Биткойн, как работи и защо има потенциала да революционизира начина, по който използваме интернет. Още се обсъждат и някои от предизвикателствата, пред които е изправен BTC, докато се опитва да стане масов.

Според мнозина Cryptopia е от съществено значение за всеки, който се интересува от истинския потенциал на Биткойн и блокчейн технологията.

Bit x Bit: In Bitcoin We Trust 

Става въпрос за документален филм, който излиза през 2018 г. и е режисиран от Дейвид Фукс. Филмът се справя отлично с разбирането на сложните теми около криптовалутата по начин, който е едновременно информативен и забавен.

Продукцията се смята за задължителна за гледане от всеки, който се интересува от Биткойн. Разглежда се в дълбочина възхода на BTC и различните начини, по които се използва.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.