НАЧАЛО Други

Наградените в церемонията за ‘Златна топка’ ще получат и NFT

септември 9, 2022 13:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Наградените в церемонията за ‘Златна топка’ ще получат и NFT

Организаторите на "Златната топка", най-престижната индивидуална награда за професионални футболисти, обявиха, че за първи път победителите ще получават заедно с трофея и NFT.

Наградата на базираната във Франция медийна група Equipe Media за първи път ще разкрие NFT за победителите по време на 66-ата церемония, докато публиката ще има възможност да закупи други колекции, свързани с приза, съобщи френската медия Le Figaro на 8 септември.

Освен връчването на NFT наградата на най-добрите футболисти и футболистки, колекционерските изделия ще се предлагат и заедно с наградите Kopa Trophy (най-добра надежда), Machine Trophy (най-добър вратар) и Müller Trophy (най-добър нападател).

Дългосрочна стратегия на NFT

Според медийната група включването на NFT в церемонията за връчване на Златната топка е част от дългосрочна стратегия.

“Тази първа колекция ще бъде последвана от други, тъй като Златната топка и в по-широк план групите Equipe и Amaury желаят да се проектират по устойчив начин в света на Web3, новата ера на децентрализирания интернет”, заяви Equipe.

Проектът е в партньорство с блокчейн платформата Tezos и Door-Sport, творческа агенция, която се интересува от спорта и Web3.

Според Емили Монтане, директор по стратегията на Equipe, това е подходящият момент за навлизане в NFT, като отбелязва, че повечето цени са се стабилизирали.

“Имаше спекулативен феномен. Сега пазарът се стабилизира: купувачите са все толкова много, но цените вече не са толкова [високи]… Те ще притежават този NFT и ще могат да правят с него каквото си искат. Това е жизненоважен елемент на комуникацията”, казва Монтане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън „тоталитарна“


Според директорът на Equipe компанията дълго време е наблюдавала сектора, преди да се реши на стратегия за навлизане.

NFT търг на церемонията за Златна топка

Освен това Equipe отбеляза, че ще продаде на търг три NFT, които ще дадат на притежателите си ВИП достъп до церемонията по връчването на наградите, насрочена за 17 октомври, а още стотина са подготвени за продажба след събитието.

Част от приходите от продажбата ще бъдат насочени към подпомагане на благотворителната дейност на Fondaction l’Équipe, която подкрепя проекти, свързани със спорта.

Някои от футболните субекти, които се впускат в NFT. пространството, включват английската Висша лига, която е подала заявки за няколко търговски марки. Подобни начинания се разглеждат като възможност за свързване с феновете и набиране на средства.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.