НАЧАЛО Други

Наградените в церемонията за ‘Златна топка’ ще получат и NFT

септември 9, 2022 13:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Наградените в церемонията за ‘Златна топка’ ще получат и NFT

Организаторите на "Златната топка", най-престижната индивидуална награда за професионални футболисти, обявиха, че за първи път победителите ще получават заедно с трофея и NFT.

Наградата на базираната във Франция медийна група Equipe Media за първи път ще разкрие NFT за победителите по време на 66-ата церемония, докато публиката ще има възможност да закупи други колекции, свързани с приза, съобщи френската медия Le Figaro на 8 септември.

Освен връчването на NFT наградата на най-добрите футболисти и футболистки, колекционерските изделия ще се предлагат и заедно с наградите Kopa Trophy (най-добра надежда), Machine Trophy (най-добър вратар) и Müller Trophy (най-добър нападател).

Дългосрочна стратегия на NFT

Според медийната група включването на NFT в церемонията за връчване на Златната топка е част от дългосрочна стратегия.

„Тази първа колекция ще бъде последвана от други, тъй като Златната топка и в по-широк план групите Equipe и Amaury желаят да се проектират по устойчив начин в света на Web3, новата ера на децентрализирания интернет“, заяви Equipe.

Проектът е в партньорство с блокчейн платформата Tezos и Door-Sport, творческа агенция, която се интересува от спорта и Web3.

Според Емили Монтане, директор по стратегията на Equipe, това е подходящият момент за навлизане в NFT, като отбелязва, че повечето цени са се стабилизирали.

„Имаше спекулативен феномен. Сега пазарът се стабилизира: купувачите са все толкова много, но цените вече не са толкова [високи]… Те ще притежават този NFT и ще могат да правят с него каквото си искат. Това е жизненоважен елемент на комуникацията“, казва Монтане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки нарича заповедта на Байдън „тоталитарна“


Според директорът на Equipe компанията дълго време е наблюдавала сектора, преди да се реши на стратегия за навлизане.

NFT търг на церемонията за Златна топка

Освен това Equipe отбеляза, че ще продаде на търг три NFT, които ще дадат на притежателите си ВИП достъп до церемонията по връчването на наградите, насрочена за 17 октомври, а още стотина са подготвени за продажба след събитието.

Част от приходите от продажбата ще бъдат насочени към подпомагане на благотворителната дейност на Fondaction l’Équipe, която подкрепя проекти, свързани със спорта.

Някои от футболните субекти, които се впускат в NFT. пространството, включват английската Висша лига, която е подала заявки за няколко търговски марки. Подобни начинания се разглеждат като възможност за свързване с феновете и набиране на средства.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене