НАЧАЛО Алткойни

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност - фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

Това обаче не е така, тъй като разработчиците се опитват да получат дял от пазара, като пускат нови монети.

По-специално, към 15 август броят на криптовалутите, проследявани от CoinMarketCap, възлиза на 20,576. Това представлява 709 нови дигитални актива или 3.5% увеличение спрямо 19,866 – регистрирани на 15 юни.

Пазарът отбелязва незначителни печалби

Ръстът идва в момент, когато общият пазар се опитва да маневрира в периода на крипто зимата, който доминираше през първата половина на 2022 г. Забележително е, че след бурното начало на годината общият крипто пазар започна краткосрочно рали, водено от Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Например, след като бе заплашен от по-нататъшна корекция под $20,000, Биткойн регистрира незначителни печалби, след като на 14 август достигна $25,000.

На други места Етериум се нарежда сред най-печелившите токени, след като поддържа бичи импулс, задвижван от предстоящото „Сливане„, което ще прехвърли блокчейна към механизма за доказателство за залог (PoS). Същевременно Етериум продължава да предлага базова технология, върху която могат да се изграждат нови дигитални активи.

Постигнатите печалби накараха няколко анализатори да предположат, че пазарът е достигнал дъното си и съществува възможност за ново рали през втората половина на годината. Следователно може да се предположи, че появата на нови криптовалути е вдъхновена от възможността за ново рали на пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара


Субектите, които разкриват нови активи, се надяват да спечелят пари, като се има предвид, че криптовалутите са известни с това, че връщат значителни печалби за кратък период от време въпреки своята волатилност.

Нови активи въпреки срива на криптовалутите

Интересно е, че се появиха и нови криптовалути въпреки срива на утвърдени екосистеми като Terra (LUNA). Струва си да се отбележи, че сгромолясването на Terra постави под съмнение дългосрочната устойчивост на хилядите съществуващи дигитални активи.

Съмненията са в съответствие с консенсуса, че повечето настоящи монети ще изчезнат с узряването на пазара. Освен това устойчивостта на активите ще зависи от тяхната специфична полезност.

Новите активи също така рязко нараснаха на фона на засиления регулаторен контрол в световен мащаб. Въпреки това не са въведени строги регулации, които да ограничат пускането на нови криптовалути, тъй като те не изискват дълъг регулаторен процес като листването на акции.

От друга страна, липсата на регулация стимулира и навлизането на измами на пазара, като злонамерените играчи се опитват да се възползват от нищо неподозиращите потребители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене