НАЧАЛО Биткойн

Над $270 милиарда бяха добавени към дълга на САЩ за ден – половината от капитализацията на Биткойн

октомври 5, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $270 милиарда бяха добавени към дълга на САЩ за ден – половината от капитализацията на Биткойн

В разгара на предстоящата глобална финансова криза и нарастващия държавен дълг на САЩ Министерството на финансите на САЩ наскоро увеличи дълга на страната със сума, надхвърляща половината от цялата пазарна капитализация на Биткойн за един ден.

По-точно, за един ден държавният дълг на САЩ нарасна с $275 милиарда, достигайки безпрецедентната сума от $33.442 трилиона.

За разлика от това, общата пазарна капитализация на Биткойн, към момента на изготвяне на този доклад, е малко над $536 милиарда, според сведенията, споделени от Самсън Моу, главен изпълнителен директор на Pixematic и JAN3, в публикация от 4 октомври.

Моу, който е и стратегът зад проекта за Биткойн облигации на Ел Салвадор, посочи, че колосалната сума на американския дълг е приблизително еквивалентна на около 10 милиона BTC. Той подчерта още, че въпреки това все още има лица, които не са сигурни дали $27,000 представляват благоприятна цена за придобиване, намеквайки за стойността на водещия децентрализиран финансов (DeFi) актив по това време.

Що се отнася до анализа на цената на Биткойн, към момента на изготвяне на публикация тя се колебае при нивото от $28,000, като регистрира ръст от 5% за последната седмица.

Въпреки че текущата оценка на Биткойн е значително по-висока в сравнение с ранните му дни, тя остава забележимо по-ниска от историческия му максимум (ATH) от $69,000 през ноември 2021 г. Това накара много крипто търговци и инвеститори да смятат, че това може да е подходящ момент за придобиване.

Сред тях е Робърт Кийосаки, известният автор на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко“, който наскоро изрази убеждението си, че понастоящем Биткойн все още представлява сравнително достъпна инвестиция.

Въпреки това той предвиди сценарий, при който други ще признаят ползите от него и ще се втурнат да го купуват, което неизбежно ще повиши цената му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Над $270 милиарда бяха добавени към дълга на САЩ за ден – половината от капитализацията на Биткойн”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.