НАЧАЛО Други

МВФ с притеснения относно узаконяването на Биткойн от Република Ел Салвадор

ЮНИ. 13, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 МВФ с притеснения относно узаконяването на Биткойн от Република Ел Салвадор

Международният валутен фонд заяви в четвъртък, че има икономически и правни опасения по отношение на хода на Ел Салвадор да превърне Биткойн в легално платежно средство, което допълнително помрачава перспективите за програма, подкрепена от МВФ.

Република Ел Салвадор стана първата държава в света, която прие Биткойн като законно платежно средство, като президентът Наиб Букеле рекламира използването му за потенциала му да помогне на жителите на държавата, живеещи в чужбина, да изпращат парични преводи обратно у дома. 


"Приемането на Биткойн като законно платежно средство поражда редица макроикономически, финансови и правни въпроси, които изискват много внимателен анализ“, каза Гери Райс, говорител на МВФ, по време на планиран за пресата брифинг.


Ние следим отблизо развитието и ще продължим нашите консултации с властите.


Чуждестранните инвеститори, загрижени за бъдещето на сделка с МВФ, която смятат за ключова за централноамериканската държава, поискаха все по-високи премии за задържане на дълга на Салвадор.


"Виждаме Биткойн заглавията за Ел Салвадор като шум, който може да усложни дискусиите с МВФ", каза Донато Гуарино от Citi в неотдавнашна бележка до клиентите, намалявайки още повече така или иначе малкото въздействие на банката в страната.


ПРОЧЕТИ ОЩЕПрезидентът на Иран иска да узакони криптовалутите 'възможно най-бързо'


Райс заяви, че фондът ще се срещне по-късно в четвъртък с Букеле, за да обсъди закона за Биткойн. Ел Салвадор води дискусии с МВФ, търсейки програма за близо $1 милиард.


"Крипто е много незначителна история за инвестиционната теза на Ел Салвадор", каза Патрик Естеруелас, ръководител на изследователската дейност в Emso Asset Management в Ню Йорк.


Дали Ел Салвадор ще бъде привлекателен (за инвеститори) или не, ще зависи от способността на Букеле да използва своя неоспорим политически капитал, за да контролира голям консолидиран фискален дефицит.


Законът на Ел Салвадор означава, че Биткойн ще има равни позиции с долара, който стана официалната му валута преди 20 години. 


"Законът сам по себе си не успокоява съмненията относно осъществимостта на проекта, нито добавя увереност, че развитието ще върне програмата на МВФ", каза Натали Маршик, ръководител на суверенните изследвания в Stifel.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Други новини

Играчите на крипто слотове ще вземат у дома хиляди от Winz.io Treasure Island Adventure

Winz.io, едно от най-големите крипто казина в интернет, раздава стотици безплатни завъртания и хиляди USDT награди по време на промоцията си Treasure Island Adventure. Играчите се надпреварват да...
АВГ. 4, 2021 19:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Arca стартира нов крипто фонд

В съобщение за пресата, публикувано на 2-ри август, фирмата за управление на дигитални активи Arca обяви, че е стартирала „Arca Digital Yield Fund“, активно управляван фонд за приходи. Целта на фонда ...
АВГ. 4, 2021 22:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Следващият хард форк на Етериум се очаква в четвъртък

„Актуализацията London е планирана да бъде пусната на живо на Етериум през август 2021 г., на блок 12,965,000“, пише Ethereum.org. „Тя ще въведе EIP-1559, който реформира пазара на такси за транзакции...
АВГ. 4, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google отменя забраната за крипто реклами

Google премахва забраната за криптоАктуализацията гласи, че борсите за криптовалути и портфейлите, насочени към потребители в САЩ, ще имат право да рекламират своите продукти, ако отговарят на определ...
АВГ. 4, 2021 13:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света