НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще бъде приет като законно платежно средство от държава за първи път

ЮНИ. 6, 2021 02:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще бъде приет като законно платежно средство от държава за първи път

Президентът на Ел Салвадор разкри на конференцията за Биткойн в Маями, че планира да превърне флагманската криптовалута в законно платежно средство в страната си.

По време на събитието, Найбиб Букеле, президентът на Ел Салвадор, заяви, че планира да въведе закон, който ще направи BTC легална форма на пари в страната.

 

Според видео, излъчено на конференцията днес, Букеле каза, че ще изпрати законопроекта до Конгреса следващата седмица.

 

Ако законопроектът бъде приет, Салвадор ще стане първата суверенна държава, която приема Биткойн като законно платежно средство, заедно с фиатна валута.

 

Букеле вярва, че централните банки все повече предприемат действия, които могат да повлияят отрицателно на икономическата стабилност на Салвадор. Освен това той добави, че в краткосрочен план този ход ще създаде работни места и ще помогне да се осигури финансово включване на хиляди хора в страната.

 

Централната банка на Ел Салвадор също ще приеме BTC като част от своите резерви, докато гражданите ще могат свободно да извършват транзакции с основната криптовалута.

 

Президентът Найбиб Букеле разкри също, че страната вече си партнира със Strike, компания за цифрови портфейли, за да изгради модерна финансова инфраструктура с блокчейна.

 

Въпреки че Букеле не предостави достатъчно подробности за начина, по който ще се разиграе планът му, Джак Малерс, основател на Strike, отбеляза, че този ход ще бъде “чут изстрел по целия свят за Биткойн“.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Илон Мъск отново има снимка на Биткойн в Twitter
 

Малерс също така отбеляза, че при успех това развитие ще разгърне мощта на BTC за ежедневни случаи на използване на “отворена мрежа, която е от полза за физически лица, предприятия и услуги от публичния сектор”.

 

Междувременно привържениците на криптовалутата като Адам Бек смятат, че приемането на Биткойн като законно платежно средство е неизбежно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света