НАЧАЛО Други

Илон Мъск се оттегля от директорския пост в Twitter

май 12, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск се оттегля от директорския пост в Twitter

В четвъртък Илон Мъск обяви, че Twitter ще има нов главен изпълнителен директор, докато той се преориентира към продуктова и техническа роля.

Мъск сподели в Twitter, че новият главен изпълнителен директор, който остава неназован, ще заеме позицията след около шест седмици. Самият Мъск ще поеме ролята на изпълнителен председател и главен технически директор (CTO), като ще контролира продуктите, софтуера и системните оператори.

Инвеститорите приеха положително тази промяна, тъй като акциите на Tesla отбелязаха ръст от над 2%.

Няколко инвеститори в Tesla изразиха загриженост относно разделянето на вниманието на Мъск между управлението на Twitter и ръководството на компанията за електрически автомобили, в която той изпълнява длъжността главен изпълнителен директор. През април прогресивни акционери на Tesla публично призоваха управителния съвет на компанията да гарантира, че Мъск отделя повече време на автомобилния бизнес.

Мъск, който е и главен изпълнителен директор на SpaceX, придоби Twitter за $44 милиарда през октомври. Той бързо направи значителни промени, включително това да уволни висши ръководители и извърши съкращения, които засегнаха стотици служители.

Тези действия обаче имаха последици за основния рекламен бизнес на Twitter, тъй като няколко компании преустановиха платените си рекламни кампании поради увеличаването на обидните изказвания и реториката на омразата в платформата, документирано от различни групи за защита на правата на човека.

За да компенсира спада на приходите от реклама, Мъск въведе нова абонаментна услуга, наречена Twitter Blue, която предлага допълнителни функции, като например възможност за съставяне на по-дълги туитове. През април компанията премахна “наследените” сини отметки от неплащащите потребители с потвърдена самоличност, което потенциално оставя място за самозванци.

Правителствените акаунти и някои корпоративни акаунти обаче ще запазят верификацията си чрез отделни сребърни и златни икони.

Мъск също така позволи на забранени по-рано потребители да се върнат в платформата и предизвика политически спорове със свои забележки, като например твърдението, че медиите проявяват расизъм спрямо бели и азиатски лица.

По време на мандата на Мъск като главен изпълнителен директор Twitter се сблъска с технически грешки и прекъсвания, някои от които съвпаднаха със значителни съкращения, които бяха представени като необходими за финансовото благосъстояние на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.