НАЧАЛО Други

Mt. Gox удължава срока за компенсиране на кредиторите си

септември 21, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mt. Gox удължава срока за компенсиране на кредиторите си

Администраторът, който контролира компрометираната борса за криптовалути Mt. Gox, удължи срока за изплащане на сумите с една година - сега той е 31 октомври 2024 г.

В писмото, публикувано на 21 септември се посочва, че това удължаване е счетено за необходимо, за да се приключат всички процедури по изплащане преди първоначалния краен срок – 31 октомври 2023 г.

Попечителите разкриха, че са получили одобрение от Окръжния съд в Токио за изменение на графика за погасяване. Вследствие на това новата дата за предсрочно изплащане на еднократни суми, базови и междинни плащания беше отложена за октомври следващата година.

Кредиторите, които вече са предоставили информацията си, могат да получат плащания до края на тази година, въпреки че този график подлежи на евентуални корекции до окончателното определяне на сроковете за погасяване.

Струва си да се отбележи, че това не е първият път, в който попечителите коригират периода на изплащане. По-рано тази година крайният срок беше преместен от 30 септември на 31 октомври поради удължаване на срока за регистрация в процеса на изплащане на Биткойн – от 10 март на 6 април.

Това развитие носи облекчение на онези, които се притесняват от потенциалното му въздействие върху цената на Биткойн (BTC). Mt. Gox, пионерска борса в индустрията на криптовалутите от създаването си през 2010 г., преживя опустошителен пробив през 2014 г., в резултат на който загуби 850,000 BTC.

Предстоящото изплащане ще послужи като частична компенсация за над 10,000 кредитори, отразявайки средствата, които борсата успя да възстанови. Въпреки че точната сума остава неразкрита, мнозина очакват потенциалното ѝ влияние върху цената на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.