НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Все още ли е удачен избор за дългосрочна инвестиция?

септември 21, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Все още ли е удачен избор за дългосрочна инвестиция?

Според прозренията на Уил Клементе, основател на Vero Data, трайната стойност на Биткойн се крие в способността му да служи като надежден дългосрочен актив на фона на предизвикателствата на девалвацията на долара и инфлацията, пред които са изправени САЩ.

През последните години представянето на Биткойн (BTC), както и на по-широкия крипто пазар, показва корелация с движението на S&P500. Вследствие на това нарастващата икономическа несигурност се отрази неблагоприятно на представянето на Биткойн, което накара някои да поставят под въпрос първоначалното му предназначение като хедж срещу инфлацията.

Въпреки това Клементе твърди, че Биткойн все още може да се превърне в първокласен актив за продължителни инвестиции, особено след като изглежда, че американската икономика затъва все повече в дългове.

Клементе подчерта, че за да може САЩ да предотврати финансова криза, трябва да постигне по-висок икономически растеж от темповете, с които се натрупва дългът. За съжаление създаването на дълг в САЩ изпреварва икономическия растеж. Това показва, че рязкото нарастване на дълга и обезценяването му предоставят убедителна обосновка за притежаването на Биткойн.

Той твърди, че продължаващото обезценяване на валутата, съчетано с ескалиращата инфлация, създава сериозни основания за създаване на алтернативна парична система. Тази динамика насърчава по-широкото възприемане на криптовалутите, особено на Биткойн, предвид преобладаващото убеждение, че той все още служи като надеждна защита срещу дългосрочната инфлация.

Дори в условията на вяла пазарна активност Биткойн продължава да не се подчинява на общоприетите тенденции. Продължаващата инфлация и ескалиращото дългово бреме вероятно ще оказват устойчив натиск върху американската икономика и глобалния финансов пейзаж. При такъв сценарий търсенето на Биткойн е на път да се задържи.

Най-новите опасения са съсредоточени около потенциалното влияние на корекциите на лихвените проценти върху динамиката на цените на Биткойн, тъй като лихвените проценти определят достъпността на ликвидността.

Вероятно е обаче BTC да преодолее тези краткосрочни предизвикателства и потенциално да се откъсне от корелацията си с S&P500, особено след като следващата бича фаза набере скорост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.