НАЧАЛО Блокчейн

Мрежата на Solana спря да работи – цената на SOL спада

06.02.2024 13:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мрежата на Solana спря да работи – цената на SOL спада

Понастоящем Mainnet-Beta на Solana се сблъсква с нарушения в производството на блокове, което доведе до временно спиране на мрежата.

Инженерите и валидаторите активно се занимават с проблема. Това беше потвърдено от Solana Blockchain Explorer, който отбеляза “голямо прекъсване” в основната мрежа.

В резултат на тази новина, цената на Solana спадна до $93.8 след като загуби над 10% от стойността си в рамките на последната седмица. SOL има обем на търговия от $1.5 милиарда за последните 24 часа.

Потребители в различни платформи на социалните медии са наблюдавали, че Solana не е успяла да генерира блок в продължение на повече от 25 минути – значително забавяне, като се има предвид обичайното време за производство на блокове от 400 милисекунди.

Stakewiz, валидатор за Solana, разкри, че разработчиците работят усърдно по отстраняване на проблема и възнамеряват да пуснат поправка, след като тя бъде разработена и щателно тествана. След това на валидаторите ще бъдат разпространени последващи инструкции. Едновременно с това някои валидатори са започнали процеса на създаване на скрийншоти, използвайки състоянието на локалната си счетоводна книга, за да се подготвят за рестартиране, докато основните инженери са в заключителните етапи на това да оправят мрежата.

Смущенията в блокчейна на Solana вече предизвикват вълни в борсите за криптовалути, като Upbit предприе проактивна стъпка, като спря депозитите и тегленията за базирани на Solana токени като SOL, GMT, RAY и ACS.

Това не е първия път, в който Solana се сблъсква със смущения в мрежата или с прекъсване на производството на блокове. През последните няколко години мрежата беше засегната от многобройни случаи на прекъсвания, включително настоящото прекъсване, което е 11-ият подобен инцидент само за последните две години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano скоро може да се изстреля значително – ето защо

Cardano (ADA) показва силен и значителен бичи сигнал на седмичната си графика на фона на период на силен импулс в криптовалутния пейзаж. 

29.02.2024 18:00 2 мин. четене

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Крипто пазарът скоро ще се радва на Етериум ETF – Джим Креймър

Уважаваният пазарен анализатор и телевизионен водещ Джим Креймър изрази надежда за бъдещата траектория на борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум, като прогнозира обещаващи перспективи, напомнящи успеха на Биткойн ETF.

29.02.2024 10:00 2 мин. четене

Ето коя меме криптовалута може да докара значителни печалби според топ анализатор

Стратег в областта на криптовалутите, известен с псевдонима Bluntz, е открил интригуваща инвестиционна възможност на фона на настоящата пазарна динамика.

29.02.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.