НАЧАЛО Биткойн

Може ли златото да засенчи Биткойн в условия на рецесия?

май 10, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли златото да засенчи Биткойн в условия на рецесия?

Според Майк Макглоун от Bloomberg, тъй като опитните инвеститори и финансовите експерти все повече се обединяват около мнението, че Съединените щати се насочват към рецесия, някои класове активи могат да се представят по-добре от други при разгръщането на депресията.

По-конкретно, според анализа на Макглоун, златото може да се окаже в по-благоприятна позиция в сравнение с водещата криптовалута Биткойн (BTC) по време на тази рецесия, особено ако тя е свързана със спад на фондовия пазар, както се вижда от графиката, показваща 100-седмичната пълзяща средна както на златото, така и на Биткойн, която експертът сподели на 7 май.

Той сподели:

Моментумът и наклонът към рецесия в САЩ могат да дадат на златото предимство пред Биткойн през 2023 г., особено ако фондовият пазар се понижи. Движението на метала нагоре спрямо спадовете при криптовалутите е настоящата траектория на 100-седмична база и ключовият въпрос е какво спира тенденцията.

Интересно е, че по-рано златото отбеляза силно възходящо движение – до $2,052 за унция, тъй като Федералният резерв повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта до 5.25%, което е най-високото им ниво от повече от две десетилетия.

Що се отнася до Биткойн, експертът сподели, че поддържането на съпротивата над $30,000 би било първоначална индикация за обръщане на тенденцията за всички криптовалути, но таванът изглежда се засилва от 2 май.

Той добави:

Именно по-високата корелация с фондовия пазар и рисковите активи спрямо златото поставя Биткойн в уязвима позиция в началото на май”, добави той.

Според Макглоун, консенсусът за меко приземяване и че най-лошото е отминало е сходен при акциите и криптовалутите, като последните имат по-висока бета и склонност да бъдат водещ индикатор. Освен товa той сподели, че прогнозите за рецесия на Bloomberg Economics са се преместили за към юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.