НАЧАЛО Биткойн

Може ли краят на Binance да е краят на криптовалутите?

23.11.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли краят на Binance да е краят на криптовалутите?

Репресиите срещу криптовалутите се засилват, като пример за това са неотдавнашните съдебни дела, в които са замесени видни фигури като основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд, и предстоящата голяма санкция, с която се сблъсква Binance, основна крипто борса, за разрешаване на криминално разследване от страна на американските власти.

Докладите сочат, че главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, се оттегля от поста си и признава вината си в нарушаване на американските закони за борба с прането на пари.

Крипто пазарите се възстановиха след срива от предходната година, но са далеч от пика си отпреди две години. Също така за момента те изглеждат стабилни като загубите не са големи.

И все пак признаците за значително ново търсене намаляват, което се усложнява от предизвикателствата, пред които са изправени борси като Binance и Coinbase, което поставя под съмнение бъдещето на сектора.

Генезисът на Биткойн, разглеждан като форма на партизанска война срещу западната финансова система, се появи в условията на финансовата криза от 2008 г. Създателят на Биткойн се възползва от обществения гняв към банките, използвайки хитра тактика, за да експлоатират паричната политика и да разкрият присъщите ѝ недостатъци. Създавайки актив с фиксирано предлагане, стойността на Биткойн се покачи от скромното си начало до над колосалните $69,000.

Възходът на криптовалутите съвпадна с десетилетие на парична експанзия, но тъй като сега централните банки се стремят да ограничат инфлацията чрез намаляване на паричното предлагане, спекулативните активи губят привлекателност. Вследствие на това борсите, разчитащи на тези активи, като Binance и Coinbase, са изправени пред обезценяване.

Макар че Binance може да издържи поради неотдавнашните финансови ходове, цялостната траектория на крипто борсите изглежда низходяща.

Може ли евентуално закриване на Binance да означава край за криптовалутите?

Затварянето на голяма платформа като Binance няма да означава край на криптовалутите като цяло.

Криптовалутата е децентрализирана концепция и макар Binance да е значителен играч, крипто пазарът е обширен с множество борси, проекти и технологии. Евентуалното затваряне може да предизвика краткосрочни смущения и колебания поради своята значимост, но устойчивостта и децентрализираният характер на криптовалутите намекват, че индустрията вероятно ще се адаптира.

Регулацията и промените в основните платформи могат да повлияят на пазара, но основите на криптовалутите – блокчейн технологията, децентрализираните финанси и иновативните случаи на използване – се простират далеч отвъд всяка отделна структура.

Други борси и децентрализирани платформи вероятно ще запълнят празнината, оставена от Binance. Крипто пространството показа устойчивост и продължава да се развива въпреки предизвикателствата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Добра покупка ли е Биткойн на $50,000?

Наскоро Биткойн достигна забележителен етап, като за първи път от края на 2021 г. надхвърли границата от $50,000.

22.02.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.