Home

Могат ли американските банки да оцелеят без държавна помощ в случай на криза?

23.06.2024 11:15 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Могат ли американските банки да оцелеят без държавна помощ в случай на криза?

Неотдавна регулаторните органи на САЩ провериха големи банки като JPMorgan Chase, Bank of America, Citibank и Goldman Sachs по отношение на готовността им да управляват самостоятелно обширни портфейли от деривати, без да разчитат на държавна помощ.

“Завещанията” на тези банки, в които се описват стратегиите за безопасното ликвидиране на сложните финансови инструменти по време на кризи, бяха счетени за недостатъчни от Федералния резерв и Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC), както съобщи Reuters.

По-специално Citigroup беше критикувана за слабости в системите за управление на данни и контрол, които възпрепятстват способността ѝ да оценява точно ликвидните и капиталовите изисквания, необходими за управление на позициите в деривати при сценарии за фалит.

Дериватите изиграха ключова роля във финансовата криза от 2008 г., като изостриха системните рискове и допринесоха за широко разпространена икономическа нестабилност, когато базовите активи като ипотечните кредити не можеха да бъда изплатени.

Според Reuters огромният мащаб на дериватите, притежавани от големите банки, подчертава значителните финансови рискове, свързани с тях, като потенциалните промени в стратегиите за управление на риска представляват значителна финансова тежест.

Регулаторните органи подчертават необходимостта тези финансови гиганти да засилят планирането си за извънредни ситуации, като гарантират, че могат да получат необходимите одобрения и действия от международните органи, за да изпълнят ефективно плановете си за преструктуриране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.