НАЧАЛО Други

Министърът на финансите на САЩ може да напусне поста си

28.09.2022 14:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на финансите на САЩ може да напусне поста си

Министърът на финансите Джанет Йелън и директорът на Националния икономически съвет Брайън Дийз може би са на път да напуснат.

Джанет Йелън може да напусне поста си след междинните избори през ноември, съобщи първо Axios, без да посочва конкретен източник.

Белият дом все още не потвърдил, че се очаква Йелън и директорът на Националния икономически съвет Брайън Дийс да напуснат администрацията.

През май Йелън се позова на срива на TerraUSD в подкрепа на новото законодателство за стабилните монети – като цяло обаче тя проявява сдържаност в публичното пространство по отношение на насоките за крипто регулиране.

Дийс, който този месец говори за ползите от работата с общността на дигиталните активи, за намаляване на рисковете и използване на предимствата на дигиталните активи, си навлече критики, тъй като администрацията на Байдън засили усилията за прилагане на законодателството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO


Йелън, която изпълнява длъжността министър на финансите от януари 2021 г., не е заявила, че има планове да напусне администрацията, заяви неин говорител.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.