НАЧАЛО Други

Министърът на финансите на САЩ може да напусне поста си

септември 28, 2022 14:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на финансите на САЩ може да напусне поста си

Министърът на финансите Джанет Йелън и директорът на Националния икономически съвет Брайън Дийз може би са на път да напуснат.

Джанет Йелън може да напусне поста си след междинните избори през ноември, съобщи първо Axios, без да посочва конкретен източник.

Белият дом все още не потвърдил, че се очаква Йелън и директорът на Националния икономически съвет Брайън Дийс да напуснат администрацията.

През май Йелън се позова на срива на TerraUSD в подкрепа на новото законодателство за стабилните монети – като цяло обаче тя проявява сдържаност в публичното пространство по отношение на насоките за крипто регулиране.

Дийс, който този месец говори за ползите от работата с общността на дигиталните активи, за намаляване на рисковете и използване на предимствата на дигиталните активи, си навлече критики, тъй като администрацията на Байдън засили усилията за прилагане на законодателството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO


Йелън, която изпълнява длъжността министър на финансите от януари 2021 г., не е заявила, че има планове да напусне администрацията, заяви неин говорител.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.