Home

Министърът на Черна гора е бил сред първите инвеститори във фалиралата Terra

19.06.2024 22:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на Черна гора е бил сред първите инвеститори във фалиралата Terra

Неотдавнашна декларация от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) разкри, че министър-председателят на Черна гора е бил сред първите инвеститори в провалилия се блокчейн проект Terra Luna, предполагаемо губейки милиони след срива през 2022 г.

През април 2018 г. Милойко Спаич инвестира $75,000 в компанията като един от 16-те от първите 81 инвеститори. На тази цена той е купил 750,000 токена LUNA.

LUNA веднъж се повиши до $199 за монета, но през 2022 г. падна, което означава, че Спаич може да е загубил над $140 милиона поради срива. Но той може да е продал някои от своите токени преди колапса, като по този начин се е предпазил от загуби.

Интересното тук е, че Спаич никога не е говорил публично за това, че е бил жертва на срива на LUNA. В по-ранни изявления той спомена, че компания, с която е свързан, е била измамена със $75,000, без да споменава нищо за личната си инвестиция.

До Куон е измамник, който измами мен и приятелите ми заедно с нашата компания, докато инвестирахме в този проект през януари 2018 г.“, каза Спаич.

Terraform Labs, отговорни за алгоритмичната стабилна монета UST, заличиха почти $40 милиарда от крипто пазарите. Това добавя допълнителен слой към правните проблеми на До Куон в Черна гора по отношение на неговото съосноваване на Terraform Labs. Куон в момента е в затвора, след като беше осъден за използване на фалшифицирани паспорти и очаква екстрадиране в Южна Корея или САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.