Home

Двама ръководители на китайска банка замесени в нелегална крипто схема

19.06.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Двама ръководители на китайска банка замесени в нелегална крипто схема

Неотдавнашен случай, свързан с намиращата се в китай Bank of Huludao, разкри сложна схема за присвояване и пране на пари, осъществена от двама бивши ръководители с помощта на криптовалута.

Скандалът, който включва незаконен трансфер на 1.8 милиарда юана (около $248 милиона), извади наяве сериозни уязвимости във финансовите институции.

Според доклади на National Business Daily предишните ръководители Ли Юлин и Ли Сяодун са отклонили средства, предназначени за ликвидиране на лоши дългове. Те са ги обменяли в чуждестранна валута и насочвали към сметки на контролирани от тях дружества в Хонконг. След това тези пари са били инвестирани в криптовалути чрез платформи като WeChat или групи като „Longmen Inn“.

По-късно тези дигитални активи са били продадени в чужбина, след което приходите от тях са били изпирани чрез транзакции в щатски долари обратно към някои хонконгски банкови сметки, използвайки регулаторни вратички, приложими за криптовалутите.

Съдебното производство вече е започнало, тъй като един от съучастниците на име Чен е получил присъда в размер от над две години лишаване от свобода и глоба за изпиране на част от откраднатата сума.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.