НАЧАЛО Други

Министерството на финансите на САЩ предлага засилен контрол на крипто миксерите

октомври 21, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министерството на финансите на САЩ предлага засилен контрол на крипто миксерите

Мрежата за правоприлагане в областта на финансовите престъпления (FinCEN) към Министерството на финансите на САЩ предложи мярка, насочена към повишаване на прозрачността по отношение на "миксерите" за криптовалути.

Тази инициатива има за цел да противодейства на използването на такива инструменти от групировки като палестинската войнствена организация Хамас.

Ако това предложение бъде финализирано, то ще наложи на финансовите институции да докладват информация за транзакции, за които подозират, че включват крипто миксери (като Tornado cash). Това са софтуерни инструменти, предназначени за анонимизиране на транзакциите, които позволяват на потребителите да скрият източника или собственика на дигиталните активи.

Този ход на FinCEN подчертава нарастващата загриженост на американските служители относно ролята на криптовалутите във финансирането на субекти, класифицирани като терористични групи от правителството на САЩ. Тази загриженост бе допълнително засилена от неотдавнашното смъртоносно нападение, извършено от Хамас в Израел.

В по-широк контекст:

  • Общността на криптовалутите често популяризира дигиталните активи като средство за анонимни транзакции. Регулаторните органи обаче предприеха стъпки за налагане на съответствие в рамките на индустрията чрез различни федерални действия.
  • Reuters съобщи, че Хамас използва глобална финансова мрежа, включително криптовалути, за да насочва подкрепа от благотворителни организации и приятелски държави.
  • Неотдавна администрацията на Байдън въведе санкции за прекъсване на финансирането на Хамас, които включваха насочване към базиран в Газа крипто обмен.
  • Американските законодатели също така призоваха Белия дом незабавно да се заеме с използването на криптовалути за избягване на санкции и финансиране на операциите на групировки като Хамас и Хизбула.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.