НАЧАЛО Други

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

22.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

Тази стъпка бележи продължаващите усилия на Япония да разсее репутацията си на неприветлива за чуждестранните инвеститори страна.

За първи път от десетилетия насам Япония се разглежда като все по-привлекателен пазар за международните инвеститори. Страната излиза от продължителния период на дефлация, а инициативите ѝ за повишаване на корпоративните печалби и управлението дават положителни резултати.

През тази година средният индекс на акциите ,Nikkei, достигна исторически връх – постижение, което някога се смяташе за невероятно – и продължава да се покачва. С намаляването на населението на страната правителството се стреми да използва този повишен интерес, за да се позиционира като глобален център за индустрията за управление на активи.

Премиерът Кишида потвърди ангажимента на администрацията за напредък в реформите на финансовия и капиталовия пазар, като подчерта насърчаването на управлението на активи като ключов приоритет. Привличането на чуждестранни мениджъри на активи се счита за изключително важно за пренасочването на огромните финансови активи на японските домакинства, възлизащи на около $13 трилиона, които се държат предимно в брой и в неактивни банкови сметки, към по-продуктивни инвестиции. Като част от тази стратегия правителството възнамерява да създаде специални бизнес зони, пригодени за компании за управление на активи, като опрости влизането им в Япония и улесни бизнес операциите на английски език.

Няколко големи града, включително Токио, Осака, Фукуока и Сапоро, са подали предложения за тези специализирани зони. Министър-председателят Кишида намекна за предстоящо обявяване през юни на правителствения пакет за тези зони.

Според Гокул Лароя, главен изпълнителен директор за Азия в Morgan Stanley, индустрията за управление на активи в Япония понастоящем е фрагментирана и консолидацията, заедно с благоприятните макроикономически условия, ще бъде от съществено значение за стимулиране на нейния растеж.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.