НАЧАЛО Други

Милиони долари за луксозни хотели, храна и пътувания – поглед към разхищенията на FTX

януари 12, 2023 10:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиони долари за луксозни хотели, храна и пътувания – поглед към разхищенията на FTX

Задълбоченото проучване на разходите на FTX девет месеца преди фалита на борсата разкрива поредица от несериозни разходи, която разочарова кредиторите.

Докато процедурата по несъстоятелност на FTX се проточва, нова документация разкрива естеството на разходите, направени от борсата. От документите става ясно, че между януари и септември 2020 г. борсата е изхарчила над $40 милиона, преди да изпита ликвидна криза.

В подадената информация се разкрива, че компанията е похарчила $5.8 милиона в луксозния хотел Albany на Бахамите, докато $3.6 милиона и $800,000 са били похарчени съответно в курортите Grand Hyatt и Rosewood. Като цяло високопоставените служители на FTX са похарчили близо $15 милиона за настаняване в петзвездни хотели по света.

През разглеждания деветмесечен период основните разходи на FTX са били за храна, като от подадената документация става ясно, че за кетъринг услуги са платени над $3 милиона. Други форми на развлечения са стрували на FTX малко състояние, а за полети са похарчени зашеметяващите $4 милиона.

Друг източник на разходи за компанията са били даренията за местни благотворителни организации на Бахамите. Не е ясно каква сума е дарила компанията на местни групи за помощ в малката островна държава, но специалистите смятат, че по-голямата част от даренията ще бъдат върнати, тъй като бахамското правителство се опитва да се освободи от всякаква отговорност.

Financial Times съобщава, че компанията на Сам Банкман-Фрийд е сключила сделка с авиокомпания, за да достави покупките на служителите от Amazon до Бахамите за рекордно кратко време.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдинг компания придоби 13.5% дял в MicroStrategy


Бивши служители описват разточителните разходи на FTX като “култови” и “дебилно неефективни”.

Каролин Елисън, бивш ръководител на Alameda Research, заяви пред съда, че си е сътрудничила с Банкман-Фрийд, за да “скрие” пред инвеститорите размера на заемите и кредитите на фирмата. Елисън потвърди по време на изслушването си за признаване на вина, че Банкман-Фрийд и други висши ръководители са получили заеми, възлизащи на милиарди долари.

Съоснователят на FTX Гари Уанг се призна за виновен по обвиненията, като заяви, че е участвал в заговор за предоставяне на “специални привилегии” на Alameda Research чрез коригиране на кода на FTX, без да разкрива този ход пред инвеститорите на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене