НАЧАЛО Биткойн

Таксите за транзакции на Биткойн са се увеличили с 300% от октомври 2023 година

13.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Таксите за транзакции на Биткойн са се увеличили с 300% от октомври 2023 година

Преходът на Етериум към инфлационна фаза след актуализацията на Dencun значително намали темпа на изгаряне и облекчи таксите за газ.

Тази промяна се случва на фона на нарастващото приемане на решенията от втори слой на Етериум за сетълмент на транзакции.

Преди халвинга на Биткойн и през по-голямата част от 2024 г., Етериум постоянно имаше по-високи такси за транзакции в сравнение с мрежата на флагманската криптовалута. Въпреки това, около халвинга и малко след това, таксите за Биткойн транзакции надвишиха тези на Етериум.

От 29 април обаче данните от Glassnode показват, че таксите на двете блокчейна са почти изравнени.

Данните на Glassnode разкриват, че към 12 май Етериум е регистрирал $2.8 милиона в такси на база 7-дневна пълзяща средна, отбелязвайки най-ниското ниво от октомври 2023 г., когато цената на Етериум се движеше около $1,800, контрастирайки с текущата му стойност от малко под $3,000.

Въпреки че таксите за Биткойн са се увеличили приблизително четири пъти от октомври 2023 г., достигайки $2 милиона в сравнение с около $500 000, заслужава да се отбележи, че всеки скок на таксите от май 2023 г. насам доведе до нов връх.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.