НАЧАЛО Други

Милиардер споделя уверение за крипто борсите

декември 18, 2022 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардер споделя уверение за крипто борсите

Майк Новограц смята, че е "наистина опасно" да се предполага, че всички криптоборси се управляват като FTX.

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital каза в ново интервю за CNBC, че винаги насърчава инвеститорите в криптовалути да продадат частитно докато са на печалба, за да се подготвят за неизбежната волатилност.

Новограц също така посъветва хората да не подозират, че всеки играч в пространството работи като Сам Банкман-Фрийд, опозореният бивш главен изпълнителен директор на FTX.

Наистина е опасно да мислите, че когато имате един черен лебед, ще ги видите навсякъде. Че ще имате престъпни организации навсякъде и тези места се управляват от социопати. 

Това просто не е така. Не казвам, че всяка друга борса играе по всяко едно правило, разбира се.

Много борси са били подложени на атаки от страна на регулаторните органи за нарушения на правилата за [опознаване на клиента/борба с прането на пари]. 

Когато са започнали, те не са имали толкова силна защита срещу това кой използва тяхната борса, както сега. Но не мисля, че [навсякъде] има хора, които крадат парите ви.

Банкман-Фрийд беше арестуван от властите на Бахамите в понеделник. Бахамските правоприлагащи органи извършиха ареста по искане на правителството на САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX предприема драстични действия, за да се спаси от крах


Министерството на правосъдието (МП) обвинява Банкман-Фрийд в шест измами, един заговор за пране на пари и още един заговор за измама на САЩ и нарушение на законите за финансиране на предизборни кампании, се казва в наскоро разсекретения обвинителен акт, издаден от Южния окръг на Ню Йорк.

Обвиненията в измама включват заговор за извършване на измама на клиенти, измама на кредитори, измама със стоки и измама с ценни книжа. Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) също обяви, че обвинява съоснователя на FTX в измама на инвеститорите на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене