НАЧАЛО Други

Милиардер споделя предупреждение за крипто пазарите

09.01.2023 9:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардер споделя предупреждение за крипто пазарите

Милиардерът Марк Кюбан има прогноза за това какво може да е следващото нещо, което ще разтърси крипто пазарите.

В интервю за The Street той каза, че според него следващата “имплозия” в индустрията ще произтече от осъзнаването, че голяма част от обема на търговията на централизираните борси за цифрови активи всъщност е “wash trading”.

Мисля, че следващата възможна имплозия е откриването и премахването на “wash trades” на централизираните борси. Предполага се, че има десетки милиони долари в сделки и ликвидност за токени, които имат много малко употреба. Не виждам как те могат да бъдат толкова ликвидни.

Wash trading е, когато едно лице извършва много различни сделки, за да създаде впечатление за обем, търсене и ликвидност на даден актив. Този подход често се използва в “pump and dump” измамите.

Въпреки това, Кюбан отбеляза, че “не разполага с никакви конкретни данни”, за да подкрепи предположението си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Френската централна банка призовава за задължително крипто лицензиране


Неотдавна Националното бюро за икономически изследвания (NBER) публикува проучване, в който се изследват 29 големи криптоборси. Проучването установи, че средно около 70% от обемът на нерегулираните борси е wash trading.

Изследователите са използвали закона на Бенфорд, статистически критерий, използван за откриване на измами, за да анализират данните за търговията на борсите. Според изследователите данните за търговията от повечето големи нерегулирани криптоборси показват “прекомерна” wash търговия.

Освен това предоставяме предполагаеми доказателства, че wash trading раздува класацията на борсите и цените на криптовалутите, освен че се предвижда значително от пазарни сигнали като минали цени и волатилност на криптовалутите и характеристики на борсите като възраст на борсите и потребителска база

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google влиза в партньорство с Reddit за иновации в сектора на AI

Наскоро Reddit и Google обявиха новаторско партньорство, насочено към увеличаване на възможностите на моделите на изкуствения интелект на Google.

25.02.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

24.02.2024 21:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.