НАЧАЛО Други

Милиардер обясни защо не би купил криптовалути в момента

септември 15, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардер обясни защо не би купил криптовалути в момента

Главният изпълнителен директор на DoubleLine Capital Джефри Гъндлах казва, че със сигурност не би купил криптовалути в момента, предвид настоящите мечи пазарни условия.

Милиардерът инвеститор обоснова позицията си, като казва, че Фед може да прекали със своите ходове.

Опасенията на инвеститорите от последиците от усилията на Фед за затягане на паричната политика доведоха до разгром на пазара на криптовалути в размер на $2 трилиона.

Според икономистите на Nomura, които във вторник ревизираха прогнозата си за септемврийското заседание на Фед от 75 на 100 базисни пункта, ще е необходим по-агресивен подход на повишаване на лихвените проценти, за да се противодейства на увеличаващата се инфлация.

Гъндлах заяви, че е съгласен с прогнозите, включително и с тази за 20% спад на цените на акциите до средата на октомври, направена от Скот Минерд от Guggenheim.

След като във вторник докладът за индекса на потребителските цени за август излезе по-висок от очакваното, акциите също поевтиняха, а заедно с тях спадна и цената на Биткойн. Във вторник криптовалутата поевтиня с около 11%, достигайки дъно от $19.855. От 18 юни насам това беше най-лошият ден за BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Биткойн може да се срине до $10,000, твърди Джефри Гъндлах


Предишните печалби бяха заличени от спадащата цена. Във вторник сутринта Биткойн се повиши до едномесечен връх от $22.800, след което пое по низходящата траектория. Тъй като Уолстрийт се подготвяше за по-агресивни увеличения на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, акциите претърпяха драматичен спад, следвайки липсата на апетит за риск на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.