НАЧАЛО Други

Милиардер обясни защо не би купил криптовалути в момента

септември 15, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардер обясни защо не би купил криптовалути в момента

Главният изпълнителен директор на DoubleLine Capital Джефри Гъндлах казва, че със сигурност не би купил криптовалути в момента, предвид настоящите мечи пазарни условия.

Милиардерът инвеститор обоснова позицията си, като казва, че Фед може да прекали със своите ходове.

Опасенията на инвеститорите от последиците от усилията на Фед за затягане на паричната политика доведоха до разгром на пазара на криптовалути в размер на $2 трилиона.

Според икономистите на Nomura, които във вторник ревизираха прогнозата си за септемврийското заседание на Фед от 75 на 100 базисни пункта, ще е необходим по-агресивен подход на повишаване на лихвените проценти, за да се противодейства на увеличаващата се инфлация.

Гъндлах заяви, че е съгласен с прогнозите, включително и с тази за 20% спад на цените на акциите до средата на октомври, направена от Скот Минерд от Guggenheim.

След като във вторник докладът за индекса на потребителските цени за август излезе по-висок от очакваното, акциите също поевтиняха, а заедно с тях спадна и цената на Биткойн. Във вторник криптовалутата поевтиня с около 11%, достигайки дъно от $19.855. От 18 юни насам това беше най-лошият ден за BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Биткойн може да се срине до $10,000, твърди Джефри Гъндлах


Предишните печалби бяха заличени от спадащата цена. Във вторник сутринта Биткойн се повиши до едномесечен връх от $22.800, след което пое по низходящата траектория. Тъй като Уолстрийт се подготвяше за по-агресивни увеличения на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, акциите претърпяха драматичен спад, следвайки липсата на апетит за риск на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене