НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy купуват още Биткойн за $167 милиона

ноември 3, 2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy купуват още Биткойн за $167 милиона

Миналата седмица MicroStrategy разкри във финансовия си отчет за третото тримесечие, че през октомври е закупила още 155 BTC.

Така общият брой на придобитите от компанията Биткойн токени от началото на третото тримесечие на 2022 г. достига 6,607.

Според информация от 31 октомври MicroStrategy притежава 158,400 BTC, които са придобити на стойност $4.69 милиарда, коетo се равнява на приблизително $29,600 за BTC. През третото тримесечие компанията регистрира загуба от обезценка в размер на $33.6 милиона за притежаваните от нея Биткойн токени.

По време на разговора за приходите съоснователят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, изрази увереност, че нарастващата регулаторна яснота в криптоиндустрията ще насърчи участието на повече институционални инвеститори:

Вярвам, че през следващите 12 месеца ще станем свидетели на положителни регулаторни стъпки, които ще осигурят по-голяма прозрачност и последователност.

MicroStrategy инициира придобиването на Биткойн през 2020 г. като част от корпоративната си стратегия за утвърждаване на криптовалутата като основен финансов актив. Въпреки че се сблъска с волатилност и счетоводни загуби, компанията продължи да увеличава своите Биткойн авоари.

Като се има предвид, че цените на Биткойн в момента са доста под историческите си върхове, изглежда, че MicroStrategy използва по-ниските цени, за да осъществи допълнителни придобивания.

Въпреки че MicroStrategy не е единствената публична компания, инвестираща в Биткойн, тя е натрупала значително по-голяма позиция в сравнение с повечето други компании. Дружеството остава непоколебимо в ангажимента си да придобива и запазва Биткойн токени, дори в разгара на едногодишния мечи крипто пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.