НАЧАЛО Биткойн

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

21.02.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

Тъй като понастоящем компанията му притежава малко под 200,000 BTC, ангажиментът на Сейлър изглежда решителен. Това потвърждение идва на фона на нарастващата популярност на Биткойн ETF, които заедно са натрупали над 700,000 BTC, отбелязвайки значителна промяна в пазарния пейзаж на криптовалутата.

Според Сейлър въвеждането на спот Биткойн ETF е било трансформиращо развитие за пазара на криптовалути. Тези финансови инструменти са послужили като ключови канали за институционален капитал, улеснявайки значителния приток на инвестиции от традиционните финансови сектори към дигиталната икономика.

Търсенето на тези нови ETF-и постоянно преминаваше дневното предлагане от страна на миньорите на Биткойн, като понякога го надхвърляше с цели осем до десет пъти. Тази динамика стимулира това, което Сейлър описва като “много благоприятен цикъл“, стимулиращ дигиталната еволюция на капитала.

Въпреки потенциала за значителна печалба на хартия – авоарите на MicroStrategy в момента се оценяват на около $10 милиарда, което отразява приблизително 70% възвръщаемост – Сейлър не смята да продава.

Неговата обосновка се дължи на убеждението, че Биткойн е водещият клас активи, който се отличава от традиционните инвестиции като злато, индекса S&P и недвижимите имоти. Сайлър твърди, че техническото превъзходство на BTC го поставя в ролята на крайно средство за съхранение на стойност, способно да привлече капитал от други класове активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.