НАЧАЛО Биткойн

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

21.02.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

По-специално той нарече флагманската криптовалута “най-значимият” напредък във финансовия сектор от създаването на монетосеченето насам.

“Биткойн е най-значимият паричен напредък от създаването на монетосеченето. Ако не ми вярвате или не го разбирате, нямам време да се опитвам да ви убеждавам, съжалявам.”

Като виден защитник на правото на неприкосновеност на личния живот, той беше привлечен от децентрализирания характер на блокчейн технологията на Биткойн, която предлага прозрачна система за финансови трансакции.

Забележките на Сноудън съвпадат с неотдавнашния подем на Биткойн, който нарасна с близо 23% от началото на 2024 г., за да достигне 26-месечен връх от $52,000.

Според Santiment ралито е било подхранено от прилива на капитал към Биткойн ETF, чийто дневен обем през предходната седмица на февруари е бил средно над $29.65 милиарда.

Коментирайки по темата, Сноудън каза:

“Компютърът може да се използва като инструмент за освобождаване и защита на хората, а не за контролирането им.”

Сноудън доразви темата в следващия си туит,

“Биткойн ETF бяха одобрени след десет години, което потенциално може да повлияе на политиката на Конгреса в областта на криптовалутите с подкрепата на криптовалутите за пенсиите.”

Силната вяра на Сноудън в трансформиращите възможности на криптовалутите като Биткойн беше допълнително подчертана в X на фона на съдебните дела на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), насочени срещу борсите за криптовалути. Той каза:

“Поправете парите, поправете държавата.”

В заключение, публичното потвърждение на интереса на Сноудън към цената на Биткойн по време на Super Bowl LVIII допълнително показа вярата му във важността на финансовата неприкосновеност на личния живот и автономност в дигиталната ера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.