НАЧАЛО Други

Майкъл Сейлър финализира рекроден сетълмент за $40 милиона с MicroStrategy

04.06.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Сейлър финализира рекроден сетълмент за $40 милиона с MicroStrategy

Според съобщения на New York Times главният прокурор на окръг Колумбия е обявил споразумение на стойност $40 милиона с Майкъл Сейлър, известен Биткойн застъпник, и основаната от него компания MicroStrategy.

Това споразумение разрешава дело за данъчна измама от 2022 г., заведено срещу тях.

Съгласно споразумението Сейлър и MicroStrategy са се съгласили да платят обща сума от $40 милиона. Това споразумение представлява най-голямото дело за укриване на данъци върху доходите и съответната спогодба, постигани някога в окръг Колумбия. Главният прокурор на окръга Брайън Швалб направи категорично изявление, в което твърди:

Никой в окръг Колумбия не е над закона, независимо от своето богатство или влияние. Сейлър не само е нарушил закона, но и открито се е похвалил със своята схема за укриване на данъци и е насърчил други да последват примера му.

Швалб заяви още:

Майкъл Сейлър и неговата компания MicroStrategy в продължение на години мамиха окръга и всички негови жители.

В отговор Сейлър сподели:

Съгласих се да разреша този казус, за да избегна постоянното бреме на съдебните спорове за моите приятели, семейство и мен самия.

В съдебния иск, подаден от главния прокурор на Колумбия през 2022 г., се твърди, че Сейлър и MicroStrategy са подали фалшиви данъчни декларации в периода 2005-2020 г.

По-конкретно, в иска се твърди, че Сейлър е предоставил подвеждаща и неточна информация в данъчните си декларации, като е посочил, че живее във Вирджиния или Флорида – щати със значително по-ниски данъчни ставки от Вашингтон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.