НАЧАЛО Други

MetaMask: Поредната фишинг измама набира популярност в Twitter

29.09.2022 16:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MetaMask: Поредната фишинг измама набира популярност в Twitter

Измамите, свързани с крипто портфейла MetaMask, се увеличават на фона на развитията в пространството, включително Сливането на Етериум и Vasil хард форка на Cardano.

В сряда фалшивият Twitter профил @MetaMaskUpdates предупреди потребителите за критичен проблем със сигурността на протокола MetaMask. Проблемът предполагаемо позволява на злонамерени страни да изтеглят активи от портфейла на всеки потребител без парола или фраза за възстановяване. Също така Twitter профилът призова потребителите незабавно да актуализират MetaMask ако не искат да загубят средствата си.

Критичен проблем със сигурността

Фалшивият профил използва името на Джен Лукър, ръководител на проекта за сигурност на MetaMask Wallet, за да предупреди потребителите за критичния проблем със сигурността.

Фалшивият акаунт в Twitter има 22.2 хил. последователи и е направил няколко ретуита от оригиналния акаунт на MetaMask в Twitter.

Това накара потребителите да вярват, че MetaMask е получила над 50,000 индивидуални жалби – в които се съобщава за активи, токени и NFT, откраднати от техните портфейли. Потребителите, включително служителите на MetaMask, съобщават за широко разпространено нарушение в протокола на MetaMask.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google: Търсенията за „рецесия“ скачат с 350% в САЩ


Измамата също така подробно описва как нападателите злоупотребяват с две функции в кода на разширението на MetaMask, за да изтеглят всички активи на потребителя на MetaMask. Въпреки това екипът по сигурността е разработил актуализация, за да закърпи тази критична уязвимост. Тъй като нападателите активно се възползват от проблема, от всички потребители се изисква незабавно да актуализират своите разширения MetaMask.

Нарастващ брой измами на фона на важни крипто събития

Изглежда, че измамите са се увеличили на фона на Сливането на Етериум (ETH) и Vasil хард форкът на Cardano (ADA). Платформата за блокчейн сигурност PeckShieldAlert също предупреди потребителите за измама с MetaMask airdrop на 22 септември.

Неотдавна акаунтът в Twitter на индийската крипто борса CoinDCX беше компрометиран и експлоатиращите споделиха линкове към несъществуващо раздаване на безплатно XRP. Това се случи в момент, когато цената на XRP скочи на фона на нарастващите положителни настроения във връзка с делоти на Ripple срещу SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.