НАЧАЛО Други

MetaMask: Поредната фишинг измама набира популярност в Twitter

септември 29, 2022 16:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MetaMask: Поредната фишинг измама набира популярност в Twitter

Измамите, свързани с крипто портфейла MetaMask, се увеличават на фона на развитията в пространството, включително Сливането на Етериум и Vasil хард форка на Cardano.

В сряда фалшивият Twitter профил @MetaMaskUpdates предупреди потребителите за критичен проблем със сигурността на протокола MetaMask. Проблемът предполагаемо позволява на злонамерени страни да изтеглят активи от портфейла на всеки потребител без парола или фраза за възстановяване. Също така Twitter профилът призова потребителите незабавно да актуализират MetaMask ако не искат да загубят средствата си.

Критичен проблем със сигурността

Фалшивият профил използва името на Джен Лукър, ръководител на проекта за сигурност на MetaMask Wallet, за да предупреди потребителите за критичния проблем със сигурността.

Фалшивият акаунт в Twitter има 22.2 хил. последователи и е направил няколко ретуита от оригиналния акаунт на MetaMask в Twitter.

Това накара потребителите да вярват, че MetaMask е получила над 50,000 индивидуални жалби – в които се съобщава за активи, токени и NFT, откраднати от техните портфейли. Потребителите, включително служителите на MetaMask, съобщават за широко разпространено нарушение в протокола на MetaMask.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google: Търсенията за „рецесия“ скачат с 350% в САЩ


Измамата също така подробно описва как нападателите злоупотребяват с две функции в кода на разширението на MetaMask, за да изтеглят всички активи на потребителя на MetaMask. Въпреки това екипът по сигурността е разработил актуализация, за да закърпи тази критична уязвимост. Тъй като нападателите активно се възползват от проблема, от всички потребители се изисква незабавно да актуализират своите разширения MetaMask.

Нарастващ брой измами на фона на важни крипто събития

Изглежда, че измамите са се увеличили на фона на Сливането на Етериум (ETH) и Vasil хард форкът на Cardano (ADA). Платформата за блокчейн сигурност PeckShieldAlert също предупреди потребителите за измама с MetaMask airdrop на 22 септември.

Неотдавна акаунтът в Twitter на индийската крипто борса CoinDCX беше компрометиран и експлоатиращите споделиха линкове към несъществуващо раздаване на безплатно XRP. Това се случи в момент, когато цената на XRP скочи на фона на нарастващите положителни настроения във връзка с делоти на Ripple срещу SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене