НАЧАЛО Други

Google: Търсенията за “рецесия” скачат с 350% в САЩ

29.09.2022 13:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google: Търсенията за “рецесия” скачат с 350% в САЩ

Според данни от Google търсенията, сантиментът сред инвеститорите в САЩ се е влошил поради макроикономическите обстоятелства.

Данните за индекса на потребителските цени през август, които бяха по-добри от очакваното, предизвикаха разпродажби на пазарите, тъй като в близко бъдеще се очаква още по-голямо потискане на икономиката от страна на ФЕД чрез повишаването на лихвените проценти. 

Криза на ликвидността

Изглежда този път спада на пазара е по-скоро свързан с кризата на ликвидността, дължаща се на изтеглянето на средства от пазарите от страна на ФЕД, в съчетание с повишаването на лихвените проценти.

Въпреки че все още съществува вероятност от жилищна криза, подобна на тази от 2008 г., банковият сектор този път изглежда е в по-добра позиция. Поради това последствията, наблюдавани през 2008 г., не би трябвало да са толкова сериозни. 

Цените на жилищата в САЩ се понижиха за първи път от десетилетие насам, а индексите S&P 500 и Nasdaq спаднаха от началото на годината със съответно около -24% и -31%, тъй като инвеститорите се опасяват от рецесия.  

Освен това, според данни от тенденциите за търсенията в Google, търсенията за “предстояща рецесия” (upcoming recession) са се увеличили с 240% през изминалата година, натрупани от Cinch Home Services.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа


Разпределение по щати

Търсенията за “рецесия” също са се увеличили с 355% през последната година, тъй като разходите за живот се увеличават в целия свят.

Сред търсещите “предстояща рецесия” Южна Дакота е с най-висока честота на търсене – 1.1 търсения на 100,000 американци. В същото време, когато става въпрос за рецесия в жилищното строителство, водещи са Невада, Калифорния и Колорадо.

По време на жилищната криза през 2008 г. щати като Флорида и Тексас бяха най-силно засегнати; затова охлаждането на жилищния пазар подтиква жителите да търсят повече информация за потенциална нова жилищна криза в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Израел атакува Иран: Златото и петролът поскъпнаха

Според източници, запознати с въпроса, Израел е извършил нападение срещу Иран. Това се случва след съобщенията на иранските държавни медии в началото на петък, в които се посочва, че иранските сили са унищожили безпилотни самолети след неотдавнашния удар на Иран по Израел с дрон.

19.04.2024 8:11 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е най-голямата заплаха за съюза

Алиансът БРИКС е изправен пред предизвикателство поради ескалиращото напрежение между Китай и Индия.

19.04.2024 7:00 2 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на златото

Златото преживява рязък ръст на бичите настроения, тъй като цените му се покачват на графиките през април 2024 г. Само в сряда цената на златото се повиши с близо 18 пункта, което представляваше увеличение от 0.75% в рамките на 24 часа.

18.04.2024 18:15 2 мин. четене

Дългът на САЩ и Китай може да има тежки последици за глобалната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) призова правителствата на САЩ и Китай да предприемат действия за справяне с рязкото увеличаване на дълговете си, като предупреди за потенциални дълбоки последици за световната икономика и лихвените проценти, плащани от други държави.

18.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.