НАЧАЛО Други

Google: Търсенията за „рецесия“ скачат с 350% в САЩ

септември 29, 2022 13:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google: Търсенията за „рецесия“ скачат с 350% в САЩ

Според данни от Google търсенията, сантиментът сред инвеститорите в САЩ се е влошил поради макроикономическите обстоятелства.

Данните за индекса на потребителските цени през август, които бяха по-добри от очакваното, предизвикаха разпродажби на пазарите, тъй като в близко бъдеще се очаква още по-голямо потискане на икономиката от страна на ФЕД чрез повишаването на лихвените проценти. 

Криза на ликвидността

Изглежда този път спада на пазара е по-скоро свързан с кризата на ликвидността, дължаща се на изтеглянето на средства от пазарите от страна на ФЕД, в съчетание с повишаването на лихвените проценти.

Въпреки че все още съществува вероятност от жилищна криза, подобна на тази от 2008 г., банковият сектор този път изглежда е в по-добра позиция. Поради това последствията, наблюдавани през 2008 г., не би трябвало да са толкова сериозни. 

Цените на жилищата в САЩ се понижиха за първи път от десетилетие насам, а индексите S&P 500 и Nasdaq спаднаха от началото на годината със съответно около -24% и -31%, тъй като инвеститорите се опасяват от рецесия.  

Освен това, според данни от тенденциите за търсенията в Google, търсенията за „предстояща рецесия“ (upcoming recession) са се увеличили с 240% през изминалата година, натрупани от Cinch Home Services.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа


Разпределение по щати

Търсенията за „рецесия“ също са се увеличили с 355% през последната година, тъй като разходите за живот се увеличават в целия свят.

Сред търсещите „предстояща рецесия“ Южна Дакота е с най-висока честота на търсене – 1.1 търсения на 100,000 американци. В същото време, когато става въпрос за рецесия в жилищното строителство, водещи са Невада, Калифорния и Колорадо.

По време на жилищната криза през 2008 г. щати като Флорида и Тексас бяха най-силно засегнати; затова охлаждането на жилищния пазар подтиква жителите да търсят повече информация за потенциална нова жилищна криза в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене