НАЧАЛО Крипто Крими

Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

24.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като СБФ, е преместен от Metropolitan Detention Center (MDC) в Бруклин във федерален затвор в Калифорния, въпреки молбата му да остане в Ню Йорк по време на процеса на обжалване.

Този ход ще го доближи до дома на родителите му близо до Станфордския университет.

Вероятната дестинация за Банкман-Фийрд е Федералната изправителна институция (FCI) в Мендота, Калифорния. Адвокатите му настояваха той да остане в Ню Йорк, за да улеснят обжалването на присъда от 25 години затвор, но не успяха. Той беше информиран за трансфера няколко дни преди да се случи рано сутринта в сряда.

От август 2023 г. СБФ е задържан в MDC в Бруклин, след като гаранцията му беше отменена поради обвинения в сплашване на свидетели. Трансферът в Северна Калифорния следва екстрадирането му от Бахамските острови през 2022 г. и цели да го постави по-близо до семейството му.

През март 2024 г. федерален съдия призна Банкман-Фрийд за виновен свързани с това, че е присвоил $8 милиарда от клиенти на FTX за собствена употреба.

Правното положение на бившия директор на FTX се следи отблизо след ареста му. Неговите сътрудници, включително Райън Саламе, Каролайн Елисън, Гари Уанг и Нишад Сингх, се признаха за виновни по различни обвинения и очакват присъда. Явяването на Саламе в съда е насрочено за 28 май 2024 г.

Ако Банкман-Фрийд бъде преместен във FCI, той ще бъде на около 200 километра от родителите си. В съоръжението са настанени 931 затворници и включва както затвор със средна степен на сигурност, така и лагер с минимална степен на сигурност.

В момента местоположението на СБФ предполагаемо е в разпределителен център в щата Оклахома в очакване за окончателното му преместване.

Предвид продължителността на присъдата му е вероятно да бъде настанен в отделение със средна степен на сигурност. Федералното бюро на затворите не е потвърдило подробности за трансфера му, позовавайки се на опасения за сигурността и поверителността. Неговият говорител Марк Ботник посочи, че Мендота е възможно място, но не го потвърди като окончателно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Върховният съд се съгласи да разгледа молбата на Nvidia за прекратяване на обвиненията в измама с ценни книжа

Върховният съд на Съединените американски щати се съгласи да разгледа молбата на Nvidia Corporation за прекратяване на делото за измама с ценни книжа, в която се твърди, че компанията е подвела инвеститорите за това колко е спечелила от криптовалути.

17.06.2024 19:13 2 мин. четене

Gemini стигна до споразумение на стойност $50 милиона с главния прокурор на Ню Йорк

В петък крипто борсата Gemini се съгласи да изплати дигитални активи на стойност $50 милиона на инвеститорите в програмата си Gemini Earn като част от споразумение с Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG).

16.06.2024 10:30 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.