НАЧАЛО Други

Меме криптовалута загуби почти цялата си стойност – има съмнения за измама

май 5, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Меме криптовалута загуби почти цялата си стойност – има съмнения за измама

Криптовалутата WSB, която се обявява за "официалната монета" на WallStreetBets общността, наскоро отбеляза рязък скок в стойността, който привлече вниманието на крипто света.

Само в рамките на 24 часа стойността на токена се увеличи с около 320%, което накара инвеститорите да обърнат внимание.

Някои обаче обвиниха основателите на проекта, че са извършили “rug pull”, което се отнася до внезапна разпродажба на криптовалута от страна на нейните разработчици, което води до значителни загуби за инвеститорите.

Според компанията в сектора на блокчейн сигурността PeckShield, значително количество WSB токени наскоро е било обменено за 334 ETH, а друг портфейл е изтъргувал по-малка част, като общата стойност на ETH към момента е приблизително $650,000.

Проектът определи 10% от предлагането на WSB като хазна за събредита WallStreetBets, която да се използва по тяхна преценка и 5% за настоящите модератори на събредита.

Разработчиците на монетата използваха образа и личността на WallStreetBets, за да я рекламират като меме монета. Техническите подробности са оскъдни в litepaper-а на монетата WSB, в който вместо това се набляга на разпространението на токени и airdrop събития.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се върна на $29,000 – Какво се случва с банковата криза?


Предишният модератор на събредита, известен като WSBMod, обърна внимание предполагаемия rug-pull. ZachXBT, член на общността на WallStreetBets разкри, че основателят му е изпратил съобщение през ноември 2022 г., което го е накарало да се обърне към WSBMod за допълнителни подробности.

Той заяви, че ако основателят, zjzWSB, не успее да се свърже с него, ще подаде сигнал до ФБР и полицията.

Монетата WSB не е единствената меме монета, която преживя значително увеличение на стойността през последните седмици.

Монетата PEPE, базирана на популярното меме “Pepe the Frog”, също удвои стойността си за една нощ. Опитните инвеститори и анализатори обаче често предупреждават да не се инвестира в меме монети поради съмнителния им характер и потенциала за “pump and dump”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Меме криптовалута загуби почти цялата си стойност – има съмнения за измама”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.