НАЧАЛО Алткойни

Мечият пазар удари тежко Dogecoin милионерите

декември 14, 2022 21:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечият пазар удари тежко Dogecoin милионерите

Dogecoin (DOGE) е сред криптовалутите, които превърнаха обикновенни инвеститори в милионери след покачването на стойността и популярността на актива през 2021 г. 

По последни данни обаче броят на Dogecoin милионерите е 710 към 14 декември тази година. При детайлен поглед на данните те показват, че 632 адреса имат притежания от криптовалутата на стойност поне $1 милион, а 78 от тях – на стойност поне $10 милиона. 

Като цяло броят на притежателите милионери напоследък е намалял, тъй като цената на DOGE се понижи поради фактори като срива на FTX.

Дaнни от 1 ноември показват, че Dogecoin милионерите по онова време са били 1047, което представлява спад от 337 адреса (около 32%) за около шест седмици.

Анализ на цената на DOGE

Междувременно цената на актива продължава да се търгува в червената зона. Към момента на писане на статията DOGE се търгува на около $0.09, а на седмичната графика цената на криптовалутата е спаднала с около 15%. 

В същото време криптовалутата регистрира засилен натиск на продажби като към 14 декември активът е загубил около $1 милиард пазарна капитализация в рамките на 48 часа. 

Междувременно техническият анализ на DOGE остава мечи, като обобщението клони към „продажба“ с 10 сигнала, пълзящите средни сочат същото с 8 сигнала на еднодневните метрики, а осцилаторите показват „неутрално“ при 8.

Dogecoin и новините около сделката за Twitter

Неотдавнашният ръст на Dogecoin милионерите се случи, след като активът се възползва от новините около придобиването на Twitter от Илон Мъск. Около сделката се появиха спекулации, че DOGE може да бъде интегриран като опция за плащане в платформата на социалната медия. 

Като цяло общността на Dogecoin остава оптимистично настроена за перспективите на актива, прогнозирайки, че токенът ще се търгува на цена от $0.098 на 31 декември при близо 1,500 гласували.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене