НАЧАЛО Други

Мечият пазар не плаши заможните инвеститори

декември 18, 2022 10:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечият пазар не плаши заможните инвеститори

Въпреки че криптовалутният сектор преживя трудна година, предизвикателствата не успяха да изплашат инвеститорите с повече капитал, които продължават да проявяват интерес към дигиталните активи, според проучване.

Според резултатите от проучване, проведено от Коалиция Гринуич в сътрудничество с Talos, 92% от заможните клиенти са попитали своите финансови консултанти за възможността да включат криптовалути в портфолиата си през изминалата година.

Проучването обхваща 537 финансови консултанти в САЩ, като около 35% от тях са изразили мнение, че интересът на клиентите към криптовалутите се е засилил през последните 12 месеца. В същото време 30% са потвърдили, че вече са препоръчали или планират да препоръчат конкретни криптовалути на тези клиенти през следващите три месеца.

Коментирайки резултатите от проучването, старшият анализатор по пазарна структура и технологии на Коалиция Гринуич, Дейвид Ийстхоуп, обясни, че настоящите пазарни настроения не спират нарастващото приемане на класа активи:


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Касапница на пазарите – топ криптовалутите отчитат значителни загуби


Финансовите консултанти смятат, че тенденцията за растеж на приемането на дигиталните активи като нововъзникващ клас активи ще се запази и ще продължи да се увеличава, дори в условията на настоящия мечи пазар и последните пазарни събития.

Ийстхоуп добави, че финансовите консултанти са готови да отговорят на това търсене чрез интегриране на инвестиционни продукти и платформи. След това той заключи, че дългосрочната тенденция на търсене остава непокътната сред този доста консервативен сегмент на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Паника на крипто пазарите: Инвеститори теглят средствата си от Binance и Coinbase

Coinbase и Binance наскоро бяха изправени пред правни предизвикателства от страна на Комисията за ценни книжа и борси, което доведе до значителни последици в света на криптовалутите.

юни 7, 2023 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.