НАЧАЛО Биткойн

Касапница на пазарите – топ криптовалутите отчитат значителни загуби

декември 17, 2022 15:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Касапница на пазарите – топ криптовалутите отчитат значителни загуби

Пазарите на криптовалути претърпяха удар през последните 24 часа, като Биткойн падна под $17,000, а Етериум под $1,200.

В рамките на последните два дни пазарът на криптовалути направи значителни загуби, като общата капитализация спадна с около $61 милиарда. Най-големите активи в пространството отбелязаха сериозни спадове, като Биткойн загуби скорошните си печалби, влошавайки настроенията сред по-краткосрочно фокусираните инвеститори и трейдъри.

Цената на Биткойн загуби над 9% от върха си от около $18,300, достигайки дъно от $16,627 според данни от CoinMarketCap. Към момента на писане най-голямата криптовалута се търгува около $16,730.

Най-значителни загуби сред топ 100 монетите по пазарна капитализация отчита Filecoin (FIL) с 21% загуби за последните 24 часа.

Има непотвърдени слухове за това, че DCG на Grayscale се отказа от алткойните, но към момента тези твърдения остават недоказани. 

През март Grayscale Investments представи своя фонд „Smart Contract Platform ex Ethereum Fund“, в който Cardano имаше най-голямо разпределение. През юли монетата на проекта ADA беше добавена и към фонда за криптовалути с голяма капитализация на Grayscale Investments като третият по големина компонент на фонда след BTC и ETH. Към момента на писане алткойнът се движи около $0.26 с над 7% загуби в рамките на последните 24 часа.

Токена на най-голямата криптоборса Binance – BNB – е поевтинял със 17% през последната седмица и с над 5% през последните 24 часа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Стотици милиони се вливат в Биткойн само за 9 дни


Binance беше първият външен инвеститор в FTX и при излизането си от капиталовата позиция в компанията миналата година получи плащане в размер от близо $2.1 милиарда.

Фирмата за блокчейн анализи Santiment сподели, че исторически това ниво на несигурност може да е индикация, че сме на или около дъното. 

Въпреки това е добре да се посочи, че дори това да е вярно, е твърде вероятно да видим месеци на странични движения преди Биткойн и остатъка от пазарът да се насочат нагоре. Дори тогава, очаква се да мине известно време преди да видим нов бичи пазар, където да се стигат нови върхове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене