НАЧАЛО Финтех

Mastercard ще помага на банките да предлагат криптовалути

октомври 19, 2022 13:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard ще помага на банките да предлагат криптовалути

Mastercard стартира нова програма, която ще помогне на банките да предлагат на клиентите си услуги за търговия с криптовалути.

Според нов доклад на CNBC Mastercard планира да служи като мост между банките и фирмата за блокчейн инфраструктура Paxos, за да улесни достъпа на масите до дигитални активи.

Mastercard ще улесни банките

Йорн Ламберт, главен дигитален директор на Mastercard, заяви пред CNBC, че картовият гигант стартира програмата, защото потребителското търсене на крипто инвестиции чрез банките се увеличава.

Има много потребители, които наистина се интересуват от това и са заинтригувани от криптовалутите, но биха се чувствали много по-уверени, ако тези услуги се предлагат от техните финансови институции.

За някои хора това все още е малко плашещо.

Целта на програмата на Mastercard е да адресира регулаторната съобразност и изискванията за сигурност за банките. Както компанията посочи, регулациите и сигурността са двете причини, поради които повечето финансови институции не са склонни да предлагат крипто продукти.

Според Ламбърт неотдавнашно проучване показва, че около 60% от анкетираните биха предпочели да опитат да инвестират в крипто активи чрез своите банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano ще надмине Етериум, твърди противоречив крипто инфлуенсър


Ламбърт също така твърди, че настоящият мечи пазар не означава край на индустрията и че регулаторната яснота в крайна сметка ще доведе до подходящи мерки за сигурност, необходими за широкото приемане на криптоактивите.

Изпълнителният директор също така добави, че не си представя възхода на крипто индустрията, без тя да обхване традиционната финансова система.

Би било недалновидно да се мисли, че малко крипто зима предвещава края на [индустрията] – не виждаме това. С навлизането на регулациите ще има по-висока степен на сигурност на разположение на криптоплатформите и ще видим как много от настоящите проблеми ще бъдат разрешени…

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система, която използва криптовалутни активи, както съобщи наскоро руското издание “Vedomsti”.

юни 5, 2023 20:00 1 мин. четене

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.