НАЧАЛО Финтех

Mastercard ще помага на банките да предлагат криптовалути

октомври 19, 2022 13:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard ще помага на банките да предлагат криптовалути

Mastercard стартира нова програма, която ще помогне на банките да предлагат на клиентите си услуги за търговия с криптовалути.

Според нов доклад на CNBC Mastercard планира да служи като мост между банките и фирмата за блокчейн инфраструктура Paxos, за да улесни достъпа на масите до дигитални активи.

Mastercard ще улесни банките

Йорн Ламберт, главен дигитален директор на Mastercard, заяви пред CNBC, че картовият гигант стартира програмата, защото потребителското търсене на крипто инвестиции чрез банките се увеличава.

Има много потребители, които наистина се интересуват от това и са заинтригувани от криптовалутите, но биха се чувствали много по-уверени, ако тези услуги се предлагат от техните финансови институции.

За някои хора това все още е малко плашещо.

Целта на програмата на Mastercard е да адресира регулаторната съобразност и изискванията за сигурност за банките. Както компанията посочи, регулациите и сигурността са двете причини, поради които повечето финансови институции не са склонни да предлагат крипто продукти.

Според Ламбърт неотдавнашно проучване показва, че около 60% от анкетираните биха предпочели да опитат да инвестират в крипто активи чрез своите банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano ще надмине Етериум, твърди противоречив крипто инфлуенсър


Ламбърт също така твърди, че настоящият мечи пазар не означава край на индустрията и че регулаторната яснота в крайна сметка ще доведе до подходящи мерки за сигурност, необходими за широкото приемане на криптоактивите.

Изпълнителният директор също така добави, че не си представя възхода на крипто индустрията, без тя да обхване традиционната финансова система.

Би било недалновидно да се мисли, че малко крипто зима предвещава края на [индустрията] – не виждаме това. С навлизането на регулациите ще има по-висока степен на сигурност на разположение на криптоплатформите и ще видим как много от настоящите проблеми ще бъдат разрешени…

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене