НАЧАЛО Биткойн

Mastercard ще интегрират крипто плащания за клиентите си

октомври 26, 2021 13:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard ще интегрират крипто плащания за клиентите си

Mastercard разкри, че хилядите базирани в САЩ банки, финтех компании и търговци, работещи в рамките на нейната разплащателна мрежа, ще могат да предлагат крипто услуги за своите клиенти след подписването на нова сделка с компанията за крипто активи Bakkt.

Според изявлението от 25-ти октомври, лидера в глобалните плащания ще интегрира криптовалути в своята мрежа и ще позволи на своите клиенти да купуват, продават и съхраняват крипто активи чрез портфейли за попечителство, предоставени от Bakkt. Сътрудничеството между Mastercard и Bakkt също така ще позволи на картодържателите да печелят и харчат наградни точки в криптовалути, вместо да използват точки за лоялност, да печелят токени и да ги осребряват за различни плащания.

Шери Хеймънд, изпълнителен вицепрезидент по дигиталните партньорства на Mastercard, отбеляза, че компанията възнамерява да предложи по-лесно излагане на крипто услуги на своите партньори и клиенти с това обвързване с Bakkt.

Mastercard се ангажира да предлага широка гама от решения за плащане, които предоставят повече избор, стойност и въздействие всеки ден. Заедно с Bakkt и нашия принципен подход към иновациите, ние не само ще дадем възможност на нашите партньори да предложат динамичен микс от опции за дигитални активи, но също така ще предоставим диференцирано и подходящо потребителско изживяване.

За перспектива Mastercard е втората по големина кредитна компания в света – след Visa. В момента работи с над 20,000 финансови институции по целия свят и разполага с потребителска база от приблизително 2.8 милиарда.

Хеймънд също така предположи, че растящото институционално търсене на криптовалути е мотивирало последния проект на Mastercard. По-специално, инициативата ще доближи крипто индустрията до свързването с наследения сектор за плащания с кредитни карти.

Освен това Bakkt, която започна да се търгува под символа „BKKT“ на Нюйоркската фондова борса по-рано този месец, привлича вниманието на по-младите потребители.

Ние сме невероятно развълнувани да си партнираме с Mastercard, за да предоставим крипто услуги за лоялност на милиони потребители. Тъй като марките и търговците се стремят да се харесат на по-младите потребители и техните предпочитания за транзакции, тези нови предложения представляват уникална възможност за задоволяване на нарастващото търсене на криптовалути, гъвкавост на плащанията и наградите“, каза Нанси Гордън, вицепрезидент на Bakkt за награди и плащания за лоялност.

Струва си да се отбележи, че Mastercard първоначално обяви намерението си да поддържа крипто плащания през февруари тази година, като постави акцент върху активите „за харчене, а не за инвестиции“.

Mastercard се присъединява към криптосферата, докато пазара е във възход

Последният ход на Mastercard с Bakkt идва на фона на подновения възходящ импулс на крипто пазарите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕЕто защо акциите на Bakkt скочиха с над 100%


Само миналата седмица на пазарът флагманската криптовалута Биткойн (BTC) достигна нова рекордна стойност от близо $67,000. Втората по големина криптовалута Етериум (ETH) също достигна нов рекорд за всички времена от $4,370 малко след това.

Силната възходяща тенденция в по-голямата си част се подхранва от неотдавнашното пускане на първите борсово търгувани фондове (ETF) за клиенти от Съединените щати. В момента фючърсните Биткойн ETF на ProShares тези на Valkyrie вече се търгуват на Nasdaq.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене