НАЧАЛО Финтех

Mastercard последва иновативния подход на PayPal и стартира крипто мрежа

31.05.2024 6:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard последва иновативния подход на PayPal и стартира крипто мрежа

С последните си инициативи Mastercard и PayPal правят важни крачки в крипто пространството.

Пускането на Mastercard Crypto Credential позволява трансгранични крипто транзакции от типа peer-to-peer, насочени предимно към потребителите в Европа и Латинска Америка.

Този ход получи похвала от партньори като Bit2Me, подчертавайки общия ангажимент към иновациите. Уолтър Пимента, ключов изпълнителен директор в Mastercard, подчерта значението на предоставянето на надеждни взаимодействия в разрастващия се пейзаж на блокчейн и дигиталните активи.

От друга страна, PayPal представи своята стабилна монета PYUSD върху Solana блокчейна, като целта е да се подобри достъпността с по-бързи и по-евтини транзакции. Шераз Шере от Фондация „Solana“ подчерта, че скоростта и мащабируемостта на Solana са идеални за такива платежни решения, подчертавайки потенциала за финтех иновации.

.

Тези събития отразяват нарастващото участие на традиционните технологични и финансови компании в блокчейн пространството. Тъй като все повече утвърдени играчи възприемат блокчейн технологията, глобалното признание на крипто индустрията продължава да расте, проправяйки пътя за по-нататъшни иновации и приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Mastercard последва иновативния подход на PayPal и стартира крипто мрежа”
  1. Никой,

    Да много добра сделка и ,ако някой не знае paypalll добри са в кражбите по Европа .Имат пробив в сигурността ….

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.