НАЧАЛО Други

Марк Кюбан за новите перспективи в крипто

03.10.2022 12:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Марк Кюбан за новите перспективи в крипто

Инвеститорът Марк Кюбан сподели мислите си за няколко възможности в пространството на блокчейн и криптовалутите.

Незаменяемите токени (NFT) в книжната индустрия

В интервю за Forbes Кюбан казва, че незаменяемите токени (NFT) представляват значителна възможност в книжната индустрия.

NFT като книги – особено за учебници. Сега, дали можем да накараме издателите на учебници за колежи да се съгласят, е друг въпрос. Но идеята децата да си купуват книги за уроци… Целият процес на купуване на книги.

Първо, искате ли нови или употребявани? След това пренасяте тези книги обратно, а в края на семестъра – тъй като те са валидни само за времето, през което сте в клас – вземате решение: “Да, ще ги продам. Как да ги продам?  Да ги изпратя ли? Да го занеса ли в книжарницата? Това е просто [ненужно] и в дигиталния свят е нелепо. 

С [учебниците] като NFT, ами NFT ви позволяват да прилагате авторските възнаграждения, така че когато тази книга се препродава, авторът, издателят и който и да е друг участник могат да получат определено възнаграждение. 

Това означава, че издателите, които са създали книгата, могат да продължат да получават заплащане, докато когато се продава и препродава физическа книга, те трябва да се надяват тази книга да се разпадне, за да могат да продадат нова. Затова смятам, че това е чудесно приложение.

Здравноосигурителната индустрия

Милиардерът твърди, че здравноосигурителната индустрия също би могла да се възползва от подривната технология.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх


Кюбан посочи, че здравното осигуряване би могло да бъде много по-ефективно и прозрачно, ако работи в децентрализирана блокчейн среда, която използва два субекта за контрол и баланс.

Мисля, че застраховането, възможността много лесно да се купува застраховка… 

Целият процес на получаване на предварително одобрение на претенцията или на одобрение след това е ужасен. Никой не обича да се занимава със здравноосигурителната си компания. 

На първо място, при предварителното одобрение никога не знаете дали ще ви одобрят или не…

Тук е: “Добре, имам тази нужда. Лекарят ми го предписва, но не мога да си позволя да го платя от джоба си, така че какво ще правя, ако застрахователната ми компания не го одобри?”.

Е, с помощта на криптовалутите бихте могли да преоткриете начина, по който застрахователните претенции се одобряват предварително или се одобряват, като създадете среда, в която имате хиляди валидатори. Съществуват различни видове optimistic rollups, в които имате валидатори и претенденти. […]

Това го прави честен. Това е просто криптографски начин за поддържане на честността. Така че този тип приложение има мащаб, има въздействие и е по-добре в децентрализирана, широка и плоска организация, отколкото във вертикално интегрирана компания.

Според Кюбан застрахователните компании ще функционират по-добре и по-прозрачно с блокчейн, като подчерта способността на технологията да мащабира в тази индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.