НАЧАЛО Други

Марк Кюбан за новите перспективи в крипто

октомври 3, 2022 12:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Марк Кюбан за новите перспективи в крипто

Инвеститорът Марк Кюбан сподели мислите си за няколко възможности в пространството на блокчейн и криптовалутите.

Незаменяемите токени (NFT) в книжната индустрия

В интервю за Forbes Кюбан казва, че незаменяемите токени (NFT) представляват значителна възможност в книжната индустрия.

NFT като книги – особено за учебници. Сега, дали можем да накараме издателите на учебници за колежи да се съгласят, е друг въпрос. Но идеята децата да си купуват книги за уроци… Целият процес на купуване на книги.

Първо, искате ли нови или употребявани? След това пренасяте тези книги обратно, а в края на семестъра – тъй като те са валидни само за времето, през което сте в клас – вземате решение: “Да, ще ги продам. Как да ги продам?  Да ги изпратя ли? Да го занеса ли в книжарницата? Това е просто [ненужно] и в дигиталния свят е нелепо. 

С [учебниците] като NFT, ами NFT ви позволяват да прилагате авторските възнаграждения, така че когато тази книга се препродава, авторът, издателят и който и да е друг участник могат да получат определено възнаграждение. 

Това означава, че издателите, които са създали книгата, могат да продължат да получават заплащане, докато когато се продава и препродава физическа книга, те трябва да се надяват тази книга да се разпадне, за да могат да продадат нова. Затова смятам, че това е чудесно приложение.

Здравноосигурителната индустрия

Милиардерът твърди, че здравноосигурителната индустрия също би могла да се възползва от подривната технология.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх


Кюбан посочи, че здравното осигуряване би могло да бъде много по-ефективно и прозрачно, ако работи в децентрализирана блокчейн среда, която използва два субекта за контрол и баланс.

Мисля, че застраховането, възможността много лесно да се купува застраховка… 

Целият процес на получаване на предварително одобрение на претенцията или на одобрение след това е ужасен. Никой не обича да се занимава със здравноосигурителната си компания. 

На първо място, при предварителното одобрение никога не знаете дали ще ви одобрят или не…

Тук е: “Добре, имам тази нужда. Лекарят ми го предписва, но не мога да си позволя да го платя от джоба си, така че какво ще правя, ако застрахователната ми компания не го одобри?”.

Е, с помощта на криптовалутите бихте могли да преоткриете начина, по който застрахователните претенции се одобряват предварително или се одобряват, като създадете среда, в която имате хиляди валидатори. Съществуват различни видове optimistic rollups, в които имате валидатори и претенденти. […]

Това го прави честен. Това е просто криптографски начин за поддържане на честността. Така че този тип приложение има мащаб, има въздействие и е по-добре в децентрализирана, широка и плоска организация, отколкото във вертикално интегрирана компания.

Според Кюбан застрахователните компании ще функционират по-добре и по-прозрачно с блокчейн, като подчерта способността на технологията да мащабира в тази индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.