НАЧАЛО Други

Marathon Digital разкри експозиция към фалирал център за данни

октомври 8, 2022 16:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Marathon Digital разкри експозиция към фалирал център за данни

В последния си месечен отчет Marathon Digital разкриха експозиция от $81.3 милиона във вече фалиралия център за данни Compute North.

Публично регистрираната майнинг компания е инвестирала $10 милиона в конвертируеми привилегировани акции и $21.3 милиона в необезпечени първостепенни облигации във фалиралия център за данни Compute North.

Marathon добавиха, че са платили приблизително $50 милиона на Compute North като оперативни депозити за хостинг услуги, предимно в съоръженията Wolf Hollow и King Mountain в Тексас.

Compute North фирма подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 22 септември, позовавайки се на силния натиск, дължащ се на последиците от крипто зимата и нарастващите разходи за енергия.

Въпреки финансовите затруднения на центъра за данни, Marathon Digital заявиха, че „не са изпитали никакви значителни негативни въздействия върху операциите си в King Mountain“. Подходът на Marathon е, че фирмата не изгражда и не притежава съоръжения за добив, като разчита на трети страни като Compute North за своите операции.

Компанията обаче разкри, че е имала „някои забавяния“ в Wolf Hollow, които според Compute North са били „свързани с регулаторен въпрос“.

Макар че очакваме операциите да продължат според първоначалните очаквания, нашият модел ни дава възможност да преместим копачките си на други места, ако възникне необходимост„, се казва в изявление на Marathon.

Compute North, един от най-големите доставчици на инфраструктура за криптодобив в света със съоръжения в Тексас, Небраска и Южна Дакота, набра $385 милиона стратегическо финансиране през февруари тази година. Сред другите известни клиенти на фирмата са Compass Mining, Hive Blockchain и Atlas Mining.

Marathon притежава $207 милиона в Биткойн (BTC)

Месечният отчет на Marathon разкри, че в момента фирмата притежава 10,670 BTC със „справедлива пазарна стойност“ от $207.3 милиона. Фирмата заяви, че е произвела 360 BTC през септември и 616 BTC през третото тримесечие на тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance готови да похарчат $1 милиард за придобивания


На годишна база Marathon отчете 23% увеличение на производството на Биткойн, като към 30 септември са добити 2,582 BTC.

Според главния изпълнителен директор на Marathon Фред Тиел в момента фирмата разполага с приблизително 57,000 активни Биткойн копачки, които произвеждат около 5.7 EH/s.

„Очакваме да продължим да изграждаме хеширащата мощност през четвъртото тримесечие, тъй като през следващите 30 дни се очаква да се включат приблизително 19,000 допълнителни копачки, представляващи приблизително 2 EH/s“, каза Тиел.

Акциите на Marathon, които се търгуват на борсата Nasdaq, се повишиха с около 2% в петък, като към момента на публикуване са на цена от $13.10. Акциите на фирмата са поскъпнали с 21.69% през последните пет дни и с повече от 12% през последния месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене