НАЧАЛО Други

Marathon Digital разкри експозиция към фалирал център за данни

октомври 8, 2022 16:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Marathon Digital разкри експозиция към фалирал център за данни

В последния си месечен отчет Marathon Digital разкриха експозиция от $81.3 милиона във вече фалиралия център за данни Compute North.

Публично регистрираната майнинг компания е инвестирала $10 милиона в конвертируеми привилегировани акции и $21.3 милиона в необезпечени първостепенни облигации във фалиралия център за данни Compute North.

Marathon добавиха, че са платили приблизително $50 милиона на Compute North като оперативни депозити за хостинг услуги, предимно в съоръженията Wolf Hollow и King Mountain в Тексас.

Compute North фирма подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 22 септември, позовавайки се на силния натиск, дължащ се на последиците от крипто зимата и нарастващите разходи за енергия.

Въпреки финансовите затруднения на центъра за данни, Marathon Digital заявиха, че “не са изпитали никакви значителни негативни въздействия върху операциите си в King Mountain”. Подходът на Marathon е, че фирмата не изгражда и не притежава съоръжения за добив, като разчита на трети страни като Compute North за своите операции.

Компанията обаче разкри, че е имала “някои забавяния” в Wolf Hollow, които според Compute North са били “свързани с регулаторен въпрос”.

Макар че очакваме операциите да продължат според първоначалните очаквания, нашият модел ни дава възможност да преместим копачките си на други места, ако възникне необходимост“, се казва в изявление на Marathon.

Compute North, един от най-големите доставчици на инфраструктура за криптодобив в света със съоръжения в Тексас, Небраска и Южна Дакота, набра $385 милиона стратегическо финансиране през февруари тази година. Сред другите известни клиенти на фирмата са Compass Mining, Hive Blockchain и Atlas Mining.

Marathon притежава $207 милиона в Биткойн (BTC)

Месечният отчет на Marathon разкри, че в момента фирмата притежава 10,670 BTC със “справедлива пазарна стойност” от $207.3 милиона. Фирмата заяви, че е произвела 360 BTC през септември и 616 BTC през третото тримесечие на тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance готови да похарчат $1 милиард за придобивания


На годишна база Marathon отчете 23% увеличение на производството на Биткойн, като към 30 септември са добити 2,582 BTC.

Според главния изпълнителен директор на Marathon Фред Тиел в момента фирмата разполага с приблизително 57,000 активни Биткойн копачки, които произвеждат около 5.7 EH/s.

“Очакваме да продължим да изграждаме хеширащата мощност през четвъртото тримесечие, тъй като през следващите 30 дни се очаква да се включат приблизително 19,000 допълнителни копачки, представляващи приблизително 2 EH/s”, каза Тиел.

Акциите на Marathon, които се търгуват на борсата Nasdaq, се повишиха с около 2% в петък, като към момента на публикуване са на цена от $13.10. Акциите на фирмата са поскъпнали с 21.69% през последните пет дни и с повече от 12% през последния месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.