НАЧАЛО Други

Манипулирани ли са цените на акциите на мeдийната компания на Доналд Тръмп?

03.05.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Манипулирани ли са цените на акциите на мeдийната компания на Доналд Тръмп?

Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе социалната медийна платформа на Доналд Тръмп, „Truth Social“, на публичния пазар с първоначална цена над $70 на 26 март.

Оттогава обаче акциите на DJT са изправени пред значителна волатилност, със големи ежедневни колебания в печалбите и загубите, което води до спекулации относно класифицирането му като „меме акция“.

Към момента акциите се търгуват на $45,13, отбелязвайки дневна загуба от 9.61%. Този спад следва период на печалби през предходните пет търговски сесии, по време на които акциите на DJT се увеличиха с 22.30%. Въпреки това, този скорошен спад може да не се дължи единствено на активността на шорт продавачите и волатилността, тъй като се появяват подозрения за неетична намеса.

На 19 април Trump Media изрази загриженост пред Nasdaq относно манипулиране на пазара поради „голи“ къси продажби на нейните акции.

В рамките на само две седмици след това съобщение акциите на DJT скочиха със значителни 130% от най-ниската си точка, надхвърляйки $50 на акция.

Голите къси продажби, считани за форма на измама с ценни книжа, оказват отрицателно въздействие върху основните акции. Трябва да се отбележи, че това значително увеличение на цената последва рязък спад от 70% на акциите на DJT от 27 март до 16 април.

Освен това акциите демонстрираха постоянна възходяща тенденция, откакто компанията съобщи за потенциална измамна дейност на Nasdaq.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.