НАЧАЛО Други

Малайзия пускат блокчейн проверка на сертификати

ноември 19, 2018 15:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Малайзия пускат блокчейн проверка на сертификати

Малайзийското министерство на образованието се обръща към блокчейн технология за борбата с фалшифицирани дипломи, за да се запази целостта и репутацията на университетите в страните от Югоизточна Азия.

Това показа, че министерството разкрива система за издаване и проверка на университетските степени, базирани на NEM блокчейн. Известна като системата e-Scroll, идеята за приложението на блокчейн беше предложена в началото на тази година от Съвета на ICT деканите на малайзийските университети.

Очаква се системата e-Scroll да се бори с нарастващите случаи на фалшиви дипломи в Малайзия, някои от които сега дори идват онлайн от „ферми за дипломи“. Фалшивите образователни сертификати не само поставят в неблагоприятно положение истинските студенти, но и представляват много опасности за обществото, когато критични сектори като здравеопазването имат персонал със съмнителен опит.

„Осъзнавайки необходимостта да се запази репутацията и почтеността на малайзийските университети, Министерството на образованието предприе решителни действия за предотвратяване на такава измама, която несправедливо поставя в неблагоприятно положение истинските студенти“, заяви Министерството на образованието в Малайзия в Twitter.

Повишаване на ефективността при проверката

В момента, университетите в Малайзия получават хиляди заявки от цял свят, които искат проверка на образователните сертификати. Досега това е било много неефективно, тъй като се извършва чрез имейли и по телефона, но това вече няма да бъде проблем с базираната на NEM система e-Scroll.

Според министерството на образованието в Малайзия, NEM блокчейн е подбран, защото притежава уникални характеристики по отношение на удостоверяването и управлението на проследимостта. QR кодът се отпечатва в сертификата и когато има нужда да се провери, може да се сканира от всяка част на света, стига да има връзка с интернет.

По време на първия етап от въвеждането на системата e-Scroll, всички сертификационни степени на докторантите, които ще завършат този месец Международния Ислямски Университет, ще бъдат вкарани в блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене