НАЧАЛО Алткойни

MakerDAO гласуват за увеличение на пасивните доходи

ноември 30, 2022 10:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO гласуват за увеличение на пасивните доходи

Форумът за управление на MakerDAO гласува за увеличаване на лихвения процент за спестяване на DAI (DSR), който е лихвеният процент, който протоколът плаща на стейкърите на стабилната монета.

Членовете на форумът гласуват дали да увеличат сегашната ставка на доходност от 0.01% до една от четири ставки – 1%, 0.75%, 0.5% и 0.25% – съгласно предложението, направено от Комитета за отворен пазар на MakerDAO. 

Освен гореспоменатите опции гласуващите могат да гласуват за запазване на сегашната доходност от 0.01% или да се въздържат от гласуване. Към момента на писане на статията около 67% от гласовете са в полза на повишаването на лихвения процент до 1%, а на второ място се нарежда 0.5% с около 32% от гласовете. Очаква се гласуването да приключи на 1 декември, а при постъпване на повече гласове решението може да се промени. 

makerdao-vote

 

В предложението се отбелязва, че по-високият процент на спестяване също така би помогнал да се гарантира, че има достатъчно ликвидност за поддържане на стабилността на стабилната монета.

Комитетът сподели, че е направил предложението, за да актуализира доходността от залагане/стейкинг на DAI, така че да бъде на равнището на доходността от стабилни монети, предлагана от други децентрализирани финансови (DeFi) протоколи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Според данни средните проценти на предлагане на активи на DeFi заемодатели са се увеличили леко през последния месец. Комитетът обясни този скок на процентите на предлагане на протоколите за кредитиране със спада на ликвидността на активите, причинен от това, че инвеститорите се насочиха към по-привлекателна и по-сигурна доходност, плащана от едногодишните американските съкровищни бонове, който плащат лихви от 4.7%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.