НАЧАЛО Алткойни

MakerDAO гласуват за увеличение на пасивните доходи

ноември 30, 2022 10:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO гласуват за увеличение на пасивните доходи

Форумът за управление на MakerDAO гласува за увеличаване на лихвения процент за спестяване на DAI (DSR), който е лихвеният процент, който протоколът плаща на стейкърите на стабилната монета.

Членовете на форумът гласуват дали да увеличат сегашната ставка на доходност от 0.01% до една от четири ставки – 1%, 0.75%, 0.5% и 0.25% – съгласно предложението, направено от Комитета за отворен пазар на MakerDAO. 

Освен гореспоменатите опции гласуващите могат да гласуват за запазване на сегашната доходност от 0.01% или да се въздържат от гласуване. Към момента на писане на статията около 67% от гласовете са в полза на повишаването на лихвения процент до 1%, а на второ място се нарежда 0.5% с около 32% от гласовете. Очаква се гласуването да приключи на 1 декември, а при постъпване на повече гласове решението може да се промени. 

makerdao-vote

 

В предложението се отбелязва, че по-високият процент на спестяване също така би помогнал да се гарантира, че има достатъчно ликвидност за поддържане на стабилността на стабилната монета.

Комитетът сподели, че е направил предложението, за да актуализира доходността от залагане/стейкинг на DAI, така че да бъде на равнището на доходността от стабилни монети, предлагана от други децентрализирани финансови (DeFi) протоколи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Според данни средните проценти на предлагане на активи на DeFi заемодатели са се увеличили леко през последния месец. Комитетът обясни този скок на процентите на предлагане на протоколите за кредитиране със спада на ликвидността на активите, причинен от това, че инвеститорите се насочиха към по-привлекателна и по-сигурна доходност, плащана от едногодишните американските съкровищни бонове, който плащат лихви от 4.7%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене